Στην Καλαμάτα αναμένεται σήμερα ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης

Στην Καλαμάτα αναμένεται  σήμερα ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης

Παρά τη δραματική κατάσταση με τη φωτιά που έκαιγε χθες στις περιοχές Σταμάτα και Ροδόπολη Αττικής, που κινητοποίησε και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, φαίνεται τελικά, σύμφωνα με το Δήμο Καλαμάτας, ότι θα καταφέρει να βρεθεί σήμερα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τα εγκαίνια της συνεργασίας Ελληνικής Αστυνομίας και Δημοτικής Αστυνομίας. Τίτλος του έργου είναι η δημιουργία ενός Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου.

Ο υπουργός αναμένεται στο Δημαρχείο Καλαμάτας στις 10.30 το πρωί, όπου θα προχωρήσει σε δηλώσεις μαζί με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση- συνεργασία των δύο πλευρών. Στη συνέχεια ο υπουργός θα συναντηθεί και με την ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ενώ αναμένεται να επισκεφθεί και το Δημαρχείο Μεσσήνης, όπου θα συναντηθεί με το δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέσω του Συντονιστικού Κέντρου προβλέπεται -μεταξύ άλλων- κοινή δράση σε θέματα όπως: Μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Αστυνόμευση προβληματικών περιοχών. Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές. Αντιμετώπιση παρεμπορίου. Πολιτική Προστασία. Έλεγχος παράνομων σταθμεύσεων. Εφαρμογή αντικαπνιστικής νομοθεσίας. Επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά. Περιπολίες σε περιοχές του Δήμου που εμφανίζουν έντονη παραβατικότητα. Έλεγχος της τήρησης των διατάξεων που αφορούν τα ζώα συντροφιάς. Εγκαταλελειμμένα οχήματα.