Συνάντηση Νίκα για το φυσικό αέριο στην Καλαμάτα

Συνάντηση Νίκα για το φυσικό αέριο στην Καλαμάτα

Λίγα τα χρήματα του ΕΣΠΑ για έργα, ελπίδες για φυσικό αέριο στην Καλαμάτα

Συνάντηση στην Αθήνα είχε την περασμένη Παρασκευή ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Νίκας, με το γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη, και άλλα στελέχη του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Το αντικείμενο της συνάντησης αφορούσε στις δυνατότητες χρηματοδότησης μεγάλων οδικών έργων στην Περιφέρεια, για τα οποία έχει ενημέρωση και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής. Βάση της συζήτησης αποτέλεσε το γεγονός ότι οι πιστώσεις του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για έργα υποδομών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου περιορίζεται μόλις στα 28.000.000 ευρώ.

«Όλα τα ζητήματα που αφορούν καίρια έργα της Περιφέρειας τα έθεσα εκ νέου, για μία ακόμα φορά, στο γ.γ. Υποδομών, εν όψει και της έλευσης, μέσα στον Ιούλιο, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Περιφέρειά μας» σημείωσε ο Π. Νίκας.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπου συζήτησε το θέμα του φυσικού αερίου σε συνάντησή του με στελέχη του εν λόγω υπουργείου.

Όπως δήλωσε ο Π. Νίκας, η εκτίμηση που αποκόμισε από  συνάντησή του είναι ότι τα πράγματα όσον αφορά στο φυσικό αέριο σε Άργος, Ναύπλιο, Σπάρτη και Καλαμάτα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, με βασικό παράγοντα να αποτελεί η χρηματοδότηση των 20.000.000 ευρώ που έχει διασφαλίσει η Περιφέρεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου προς όλα τα μεγάλα αστικά της κέντρα.