Θα ανοιχτεί και θα ανακατασκευαστεί το σκεπαστό τμήμα του Νέδοντα

Θα ανοιχτεί και θα ανακατασκευαστεί το σκεπαστό τμήμα του Νέδοντα

Συναντήσεις στο υπουργείο Υποδομών είχε την περασμένη Τετάρτη ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Αντικείμενο των συναντήσεων, το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που αφορά στην Καλαμάτα και αναμένεται να θωρακίσει για τα επόμενα χρόνια την περιοχή.

Όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος, σε συνέχεια και της δέσμευσής του, στελέχη του υπουργείου και ομάδα μελετητών θα επισκεφτούν την Καλαμάτα κατά το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου προκειμένου να ενημερώσουν τόσο τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Σύμφωνα με το δήμαρχο, θα ακολουθήσει, με την ολοκλήρωση της μελέτης, η αποστολή της προκειμένου να λάβει έγκριση περιβαλλοντικών όρων, ενώ στόχος από την πλευρά της αναδόχου εταιρείας είναι το έργο να έχει ξεκινήσει να υλοποιείται εντός του 2022.

Όσον αφορά θέματα και ζητήματα που έχουν απασχολήσει κατά διαστήματα τη δημόσια συζήτηση, σχετικά με το σκεπασμένο τμήμα του Νέδοντα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι τα προβλήματα που είχαν εντοπιστεί έχουν ξεπεραστεί, κάνοντας αναφορά για ανακατασκευή του εν λόγω τμήματος.

Ο κ. Βασιλόπουλος τόνισε ότι για το Δήμο δεν υπάρχει συζήτηση για το αν θα ξανακλείσει, αναφέροντας ότι «προφανώς θα ξανακλείσει» και συμπληρώνοντας ότι στοιχεία όπως η παιδική χαρά, το πάρκο, το αναψυκτήριο αποτελούν μέρος της πόλης και δεν πρόκειται να χαθούν.