Θετικό κρούσμα στο προσωπικό του ΕΚΑΒ Καλαμάτας

Θετικό κρούσμα στο προσωπικό του ΕΚΑΒ Καλαμάτας

Τι δείχνουν τα ποσοστά εμβολιασμού στο προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Πόσοι έχουν εμβολιασθεί στα Σώματα Ασφαλείας της Μεσσηνίας

Η χθεσινή είδηση ότι 54 πυροσβέστες από 8 ΕΜΑΚ σε όλη τη χώρα, με απόφαση του αρχηγού της Πυροσβεστικής, απομακρύνονται από τις ομάδες τους, καθώς αρνήθηκαν τον εμβολιασμό τους, όπως και οι αντιδράσεις σε όλους τους χώρους από ποσοστά εργαζομένων για τα εμβόλια, εντείνουν τις πιέσεις από πλευράς κυβέρνησης, προκειμένου να αυξηθούν οι εμβολιασμοί και να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για τη δημιουργία «τοίχου ανοσίας»

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που θα αφορά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, αρχής γενομένης από τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και τις δομές υγείας.

Σε δεύτερο στάδιο αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων και στα Σώματα Ασφαλείας, τα μέσα μεταφοράς και την εκπαίδευση, όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κρίσιμες μονάδες και δομές.

Κρούσμα στο ΕΚΑΒ
Η πληροφορία χθες το πρωί ότι εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ Καλαμάτας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό δημιούργησε ανησυχία στο χώρο, όπου- σύμφωνα με πληροφορίες- εμβολιασμένοι είναι περίπου οι μισοί εργαζόμενοι.

Το θετικό κρούσμα στο ΕΚΑΒ Καλαμάτας επιβεβαίωσε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΚΑΒ και αναπληρωτής γραμματέας ΠΟΕΔΗΝ, Γιώργος Μαθιόπουλος, και όπως μας είπε, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είναι πιθανότατα ανεμβολίαστος. Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει η ιχνηλάτηση επαφών μεταξύ των συναδέλφων του με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή.

«Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να εμβολιασθούν και για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους, αλλά και για τους ασθενείς που μεταφέρουν. Πρέπει οι συνάδελφοι να το καταλάβουν από μόνοι τους και να κάνουν το εμβόλιο και όχι να τους υποχρεώνει το κράτος. Πρέπει να φτιάξουμε “τοίχο ανοσίας”. Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας το ΕΚΑΒ Καλαμάτας έχει πάει πάρα πολύ καλά. Προσπαθούν οι συνάδελφοι στην Καλαμάτα να δουν τις επαφές που είχε ο συνάδελφος που νόσησε. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα διαταραχθεί η λειτουργία του ΕΚΑΒ στην Καλαμάτα», τόνισε ο κ. Μαθιόπουλος.

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Από τα ψηλά στα χαμηλά…
Σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, τα ποσοστά που έχουν επιτευχθεί είναι πάρα πολύ καλά, όμως είναι εκπληκτικά χαμηλά στο λοιπό προσωπικό. Ειδικότερα, όπως μας ενημέρωσε η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, το ποσοστό των γιατρών που έχουν εμβολιασθεί έχει φτάσει στο 85%. Στο νοσηλευτικό προσωπικό το ποσοστό των εμβολιασμών είναι στο 58,23%, ενώ στο διοικητικό προσωπικό έχει φτάσει στο 50,68.

Δυστυχώς, όμως, στην κατηγορία λοιπό προσωπικό που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, το ποσοστό είναι μόλις 28%!

Σώματα Ασφαλείας
Σχετικά καλά είναι τα ποσοστά εμβολιασμού που έχουν επιτευχθεί στο αστυνομικό προσωπικό της Μεσσηνίας και στους πυροσβέστες. Ειδικότερα, σε ολόκληρη την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας από τους 447 εργαζομένους (ένστολους και μη) έχουν εμβολιασθεί οι 264, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 59,06%.

Στις δε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Μεσσηνίας το ποσοστό κυμαίνεται κοντά στο 50%.

της Βίκυς Βετουλάκη