Τίμησε τον προστάτη της Άγιο Παντελεήμονα η Συντεχνία Αρτοποιών Νομού

Τίμησε τον προστάτη της Άγιο Παντελεήμονα η Συντεχνία Αρτοποιών Νομού

Στο παρεκκλήσιο της Ιστορικής Ιεράς Μονής Βελανιδιάς, το τιμώμενο επ’ ονόματι του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, τίμησαν τον προστάτη τους άγιο τα μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών Νομού Μεσσηνίας.

Του Πανηγυρικού Εσπερινού προέστη ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και κηρύττοντας το θείο λόγο αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Αγίου Παντελεήμονος ως ιατρού και ως χριστιανού. Τόνισε δε, πως ο Άγιος Παντελεήμων, μέσα σε αυτήν τη δίνη του κορωνοϊού που μαστίζει την ανθρωπότητα, μας διδάσκει πως η πίστη και η επιστήμη δύνανται να συμβαδίσουν και να οδηγήσουν στην ίαση και στο θαύμα. Παράλληλα, στηλίτευσε όλους όσοι, μέσα από έναν εωσφορικό εγωισμό, συγκρίνουν την πίστη τους με την πίστη των άλλων, κάνοντας έτσι μια προκλητική επίδειξη της “πίστεώς” τους. Αναφέρθηκε, επίσης, στον εμβολιασμό των συνανθρώπων μας, τονίζοντας πως είναι καθαρά ιατρικό θέμα, αλλά και πρωτίστως θέμα κοινωνικής συνοχής και δε θα πρέπει αυτοί οι ολίγοι αρνητές να διχάζουν τον πιστό λαό, μετατρέποντας το ζήτημα του εμβολιασμού σε θεολογικό ή πολιτικό. 

Να σημειωθεί πως το «παρών» έδωσαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θ. Βασιλόπουλος, ο βουλευτής Μεσσηνίας Π. Μαντάς, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Π. Λύρας, ο τ. βουλευτής Π. Κωνσταντινέας, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Π. Γκρέκης, ο πρόεδρος Απόστολος Μυλωνάς και τα μέλη της Συντεχνίας Αρτοποιών Μεσσηνίας, όπως και πλήθος κόσμου.