«Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα» στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων

«Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα» στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων

«Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα», ένα μοναδικό έργο της Λένας Πλάτωνος πάνω στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, θα προβάλει στο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων με ελεύθερη είσοδο την προσεχή Τετάρτη, 28 Ιουλίου, η Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη.

Η προβολή, παραχώρηση από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής αποστολής της, θα γίνει με τη συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας και της Δημοτικής Επιχείρησης «Φάρις» και είναι αφιερωμένη στα 15 χρόνια προσφοράς των Κέντρων Στήριξης Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

Με μια ματιά – Σύνοψη

Ο Αυτοκράτορας της Κίνας ζει σ’ ένα από τα ομορφότερα παλάτια του κόσμου, όπου όλα λειτουργούν στην εντέλεια χάρη σ’ ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα. Ωστόσο ο Αυτοκράτορας είναι μελαγχολικός… Όταν κάποια μέρα μαθαίνει ότι στον κήπο του παλατιού του ζει ένα αηδόνι που τραγουδάει με μαγευτική φωνή, στέλνει αμέσως τους αυλικούς του να το βρουν και να το φέρουν μπροστά του. Ο Αυτοκράτορας δακρύζει και μαγεύεται από τη φωνή του αηδονιού, μέχρι που μια μέρα φτάνει στο παλάτι ένα ασυνήθιστο δώρο: ένα ηλεκτρονικό αηδόνι. Όλοι εντυπωσιάζονται από αυτό το τεχνολογικό θαύμα, μολονότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να λέει το ίδιο τραγούδι ξανά και ξανά. Το αληθινό αηδόνι εγκαταλείπει το παλάτι και μέρα νύχτα ακούγεται μονάχα το τραγούδι του ηλεκτρονικού πουλιού. Κάποια στιγμή όμως το ηλεκτρονικό αηδόνι χαλάει, και τότε ο Αυτοκράτορας αρρωσταίνει βαριά…

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΛΙΟΥ

Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα

Family | K-5 | Μεταγλωττισμένο | 2019 | Ελ | 60΄

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πετσατώδη

Μουσική, ενορχήστρωση: Λένα Πλάτωνος

Λιμπρέτο: Γιώργος Βολουδάκης

Διανομή:

Αυτοκράτορας Νίκος Κοτενίδης, Αυλικός, Θάνατος Γιώργος Ρούπας

Αηδόνι Μαριλένα Στριφτόμπολα, Ψαράς, Αυλάρχης, Τεχνικός Γιάννης Φίλιας

Φίλη του αηδονιού, Τεχνικός Μυρτώ Μποκολίνη, Βιολιστής, Αρχιμουσικός Σαλιέρι Δημήτρης Ναλμπάντης

Αφήγηση Μαρία Σκουλά

21.00 | Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ – Πάρκο Ευκαλύπτων | Είσοδος Ελεύθερη