Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας κατάφερε και εν μέσω πανδημίας να διακριθεί και συνεχίζει…

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας κατάφερε και εν μέσω πανδημίας  να διακριθεί και συνεχίζει…

Μια δύσκολη χρονιά ήταν η φετινή και για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, καθώς τα περισσότερα μαθήματα έγιναν διαδικτυακά, όπως έτσι διεξήχθησαν και τα δύο Φεστιβάλ του. Όμως, η Διεύθυνση, οι καθηγητές, αλλά κυρίως οι σπουδαστές, δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν με πάθος να κάνουν αυτό που αγαπούν και τους ενώνει, δηλαδή μουσική.

Χθες σε αίθουσα της «Φάρις» έγινε ένας απολογισμός των πεπραγμένων για τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, ενώ ανακοινώθηκαν οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και τα σχέδια των ανθρώπων του Ωδείου.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της «Φάρις», Παντελής Δρούγας, δήλωσε ότι η προηγούμενη χρονιά ήταν πολύ δύσκολη για το Ωδείο, αλλά και για όλες τις δομές της «Φάρις». Παρ’ όλα αυτά οι καλλιτεχνικές διευθυντές και το προσωπικό των δομών έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό και για αυτό το λόγο τους ευχαρίστησε.

Κλείνοντας εξέφρασε την ελπίδα ότι στο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή οι μαθητές του Ωδείου θα διακριθούν και θα λάβουν τις ανάλογες υποτροφίες, ενώ δήλωσε ότι η Διοίκηση της «Φάρις» θα είναι δίπλα στο Δημοτικό Ωδείο για ό,τι χρειαστεί.

Με τη σειρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου, Στάθης Γυφτάκης, μίλησε για μια δύσκολη χρονιά, όμως τον έκανε ευτυχή το γεγονός ότι οι μαθητές του Ωδείου προχώρησαν πάρα πολύ. Μάλιστα, σημείωσε ότι υπήρξαν και μαθητές που κατάφεραν να αποσπάσουν πολύ μεγάλες διακρίσεις σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς.

Ειδικότερα, ο Κώστας Μάρκου κέρδισε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό και στη συνέχεια βγήκε δεύτερος σε διεθνή διαγωνισμό, ενώ ο Άκης Σιψάς έλαβε το δεύτερο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας.

Μιλώντας για τα δύο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκαν φέτος, είπε ότι έγιναν με απόλυτη επιτυχία. Το ένα ήταν το Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού, ενώ το δεύτερο ήταν μέρος του Φεστιβάλ Κιθάρας

Κλείνοντας ευχαρίστησε το Δήμο Καλαμάτας και τη «Φάρις» για την ουσιαστική στήριξη που παρείχαν στο Δημοτικό Ωδείο αυτή τη χρονιά.

Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου, Αντώνης Κουφουδάκης, ανέφερε ότι φέτος υλοποιήθηκε με νέα στοιχεία και διαφοροποίηση στη δομή του, κάτι που- όπως είπε- ήταν φυσιολογικό λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας.

Έτσι το Φεστιβάλ ξεκίνησε διαδικτυακά με τους μαθητές του Ωδείου να δημιουργούν 15 βίντεο, τα οποία είχαν τεράστια απήχηση στο κοινό που τα είδε μέσα από τις οθόνες τους.

Αφού ολοκληρώθηκαν οι διαδικτυακές δράσεις και το επέτρεψαν οι συνθήκες, πραγματοποιήθηκε από την 1η έως και τις 3 Ιουλίου ο διαγωνισμός του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας και συμμετείχαν 36 μουσικοί από όλη την Ελλάδα.

Επίσης, σημείωσε για 10 έτη έφερε το όνομα «Γεράσιμος Μηλιαρέσης», αλλά πλέον περνά εκεί που ανήκει, δηλαδή θα ονομάζεται εξ ολοκλήρου Διαγωνισμός Κιθάρας Καλαμάτας.

Πρόσθεσε δε, ότι πρόκειται για ένα θεσμό στον οποίο έχει δώσει τη ζωή του και η πόλη τον έχει αγαπήσει, ενώ ανέφερε ότι είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος νιώθει ότι η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή δεν του δίνει απλά την ελπίδα, αλλά τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί ο συγκεκριμένος θεσμός.
Π.Μπ.