7η Επαρχιακή Οδός: Αναστάτωση από λυματολάσπη δίπλα στο δρόμο

7η Επαρχιακή Οδός: Αναστάτωση από λυματολάσπη δίπλα στο δρόμο

Έντονη ανησυχία υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στην 7η Επαρχιακή Οδό και ειδικότερα στο τμήμα από Εύα έως Βουρνάζι, όπου υπάρχει έντονη δυσοσμία εξαιτίας λυματολάσπης που έχει εναποτεθεί σε διπλανό χώρο.

Βρεθήκαμε στο σημείο και μιλήσαμε με περιοίκους, που μας εξέφρασαν την οργή τους. Όπως μας είπαν, η κατάσταση είναι τραγική.

Για αυτό το λόγο, μάλιστα, επικοινώνησαν με τους δημάρχους Μεσσήνης και Καλαμάτας, καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας.

Ειδικότερα, διαπιστώσαμε κι εμείς ότι σε χώρο που ανήκει στο υπουργείο Γεωργίας και ειδικότερα στο ΕΘΙΑΓΕ έχει εναποτεθεί ποσότητα λυματολάσπης και η δυσοσμία είναι έντονη.

Όπως μας ανέφεραν οι περίοικοι, φορτηγά μεταφέρουν το εν λόγω υλικό από τη Δευτέρα και παρά τις διαμαρτυρίες τους, δεν έχει γίνει κάτι, μέχρι που προχθές, έπειτα από παρέμβαση του δημάρχου Μεσσήνης και του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, σε συνεννόηση με τον Παναγιώτη Κάτσαρη από το ΕΘΙΑΓΕ, αποφασίστηκε να απομακρυνθούν από το σημείο, ενώ μέχρι να γίνει αυτό θα σκεπαστούν με χώμα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το δήμαρχο Μεσσήνης, Γιώργο Αθανασόπουλο, μας είπε ότι ενημερώθηκε για την όλη κατάσταση το μεσημέρι της Πέμπτης και αμέσως μίλησε με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, αλλά και την Αστυνομία.

Άμεσα η Αστυνομία πήγε και έλεγξε το χώρο, ενώ προχθές το πρωί εκεί έφθασε και κλιμάκιο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Επίσης, ο κ. Αθανασόπουλος μας είπε ότι είχε επικοινωνία με τον Παναγιώτη Κάτσαρη από το ΕΘΙΑΓΕ, από τον οποίο ζήτησε άμεσα να απομακρύνει τη λυματολάσπη.

Κλείνοντας ο κ. Αθανασόπουλος ξεκαθάρισε ότι υπάρχει πρόβλημα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης λόγω της οσμής και πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί, καθώς δίπλα από το σημείο, υπάρχουν επιχειρήσεις, κτηνοτροφικές μονάδες, σπίτια κ.λπ.

Σε επικοινωνία που είχαμε επίσης με τον Παναγιώτη Κάτσαρη από το ΕΘΙΑΓΕ, μας είπε ότι αυτά που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο δεν είναι λύματα, αλλά κομποστοποιημένη πολτοποιημένη λυματολάσπη, που θα χρησιμοποιηθεί για λίπασμα.
Πρόσθεσε δε ότι ένα μικρό μέρος που δεν ήταν κομποστοποιημένο ξέφυγε κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και έτσι δημιουργήθηκε το πρόβλημα της οσμής, ενώ έκανε γνωστό ότι θα λυθεί άμεσα.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση