Ανεξέλεγκτη κατάσταση στο Βασιλίτσι – Κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες

Ανεξέλεγκτη κατάσταση στο Βασιλίτσι – Κατοικίες παραδόθηκαν στις φλόγες

18:18 Αδάμαστη μοιάζει η φωτιά που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι και συνεχίζει ακόμα να καίει κοντά στο Βασιλίτσι.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν καταστραφεί σπίτια στον οικισμό Λειβαδάκια, ενώ έχει σταλεί και μήνυμα  από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να αποχωρήσουν.


15:50 Η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι και φαινόταν ότι πήγαινε καλύτερα τελικά αναζωπυρώθηκε και τελικά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα στην περιοχή.

Ειδικότερα μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στον οικισμό Λειβαδάκια που ζητήθηκε η εκκένωσή του, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν καταστραφεί και σπίτια στην περιοχή.

Πλέον η φωτιά κινείται ξανά προς το Βασιλίτσι.


Δύσκολη μέρα η χθεσινή όπως αναμένεται να είναι και η σημερινή για την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού μεγάλη φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι ανάμεσα στα χωριά Βασιλίτσι και Χρυσοκελλαριά.

Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και έτσι η φωτιά δεν άργησε να πάρει γρήγορα διαστάσεις, ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, υπήρξαν διαφορετικές εστίες.

Αρχικά κινδύνεψε η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσοκελλαριάς και οι δυνάμεις έκαναν τα πάντα για να μην καεί το ιστορικό μοναστήρι, με τις φλόγες να «γλύφουν» τους τοίχους του.

Όσο περνούσε η ώρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονταν.

Στη δύσκολη κατάσβεση συμμετείχαν 65 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη, ενώ υπήρξε συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ όπως και εθελοντικές ομάδας.

Λίγο αργότερα ο αέρας γύρισε και έφερνε τη φωτιά προς το Βασιλίτσι και τότε, ζητήθηκε από την Πυροσβεστική η προληπτική εκκένωση του χωριού, με τους κατοίκους να συγκεντρώνονται στην πλατεία, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη και το χωριό σώθηκε.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχουν καεί  800 στρέμματα, κυρίως δασικής έκτασης, καθώς και λίγα αγροτικής.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίστηκε όλη τη νύχτα όπου υπήρξαν αναζωπυρώσεις, ενώ ακόμα η φωτιά δεν έχει σβήσει.