“Δε θα επιτρέψουμε τη λειτουργική υποβάθμιση των Δημοτικών μας Σχολείων”

“Δε θα επιτρέψουμε τη λειτουργική  υποβάθμιση των Δημοτικών μας Σχολείων”

«Δε θα επιτρέψουμε τη λειτουργική υποβάθμιση των Δημοτικών μας Σχολείων» επισημαίνει σε παρέμβασή του ο Δημήτρης Καφαντάρης.

Όπως τονίζει: «Είχα πρωινή συνάντηση με τη διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεοφανία Σιούτη – Μερκούρη, λόγω της ενημέρωσης από τους διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Κορώνης και 2ου Χώρας ότι επίκειται η λειτουργική τους υποβάθμιση σε 5θεσια.

Αφού εξέφρασα την αντίδρασή μας γι’ αυτή τη λανθασμένη απόφαση, τεκμηρίωσα τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να συμβεί αυτό και ότι θα πρέπει τα σχολεία να συνεχίσουν ως 6θεσια. Η δε κυρία Σιούτη μού υποσχέθηκε ότι θα εκτιμήσει ξανά το θέμα με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν.

Παράλληλα, μίλησα με το διευθυντή Περιφερειακής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου για το ίδιο θέμα, επισημαίνοντάς του την έντονη δυσφορία μας για το ζήτημα που προέκυψε, και τον ενημέρωσα για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν.

Αύριο Τετάρτη στην Αθήνα θα έχουμε συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας, Ζέτα Μακρή, λόγω αρμοδιότητας, εάν έως τότε δεν έχει διευθετηθεί το θέμα.

Πρέπει άμεσα να συνεδριάσει το Δημοτικό μας Συμβούλιο για να παρθούν οι σχετικές αποφάσεις όσον αφορά στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν από το Δήμο, έτσι ώστε να μην υλοποιηθεί η απόφαση υποβάθμισης των σχολείων μας».