Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία από τον Ερυθρό Σταυρό Καλαμάτας

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία από τον Ερυθρό Σταυρό Καλαμάτας

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, αλλά και φορείς του παραλιακού μετώπου. Η διήμερη δράση, που θα λάβει χώρα στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας κατά τις ώρες 9.00-1.30 μ.μ., έχει ως στόχο να σταθεί αρωγός στη μεγάλη ανάγκη αίματος που παρουσιάζεται στο νοσοκομείο της πόλης.

«Είναι πολύ σημαντικό να ευαισθητοποιηθούμε όλοι γι’ αυτό το σκοπό, αφού μόνο όταν αυξάνονται οι εθελοντές αιμοδότες, αυξάνεται και η επάρκεια σε αίμα», υπογράμμισαν- μεταξύ άλλων- οι εκπρόσωποι των διοργανωτών και συμμετεχόντων φορέων της εθελοντικής αιμοδοσίας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα στην πόλη της Καλαμάτας.

Ταυτόχρονα, οι ίδιοι απηύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να συμμετέχει στη σημαντική αυτή προσπάθεια, δεδομένου ότι οι ανάγκες για αίμα λόγω των συνθηκών είναι τεράστιες και τώρα, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να δείξουμε αλληλεγγύη στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Χρ. Μ.