Δημ. Συμβούλιο Μεσσήνης: Εντάσεις και διαφωνίες πυροδότησε η κάθοδος Χρυσοχοΐδη

Δημ. Συμβούλιο Μεσσήνης: Εντάσεις και διαφωνίες πυροδότησε η κάθοδος  Χρυσοχοΐδη

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Αυγούστου μέσω τηλεδιάσκεψης, με τις εντάσεις για ακόμα μια φορά να μη λείπουν, καθώς υπήρχε συνεχής κόντρα των μελών της αντιπολίτευσης  και πρώην Δημοτικής Αρχής με τη νυν.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με το δήμαρχο Μεσσήνης να εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς το δημοτικό σύμβουλο, Χρήστο Θεοδωρακόπουλο, που έχασε τη μητέρα του, με τους υπόλοιπους συμβούλους να πράττουν το ίδιο.

Τοποθετούμενος στη συνέχεια ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι οι βασικοί κίνδυνοι για το Δήμο την περίοδο που διανύουμε , όπως και για τους περισσότερους, είναι οι πυρκαγιές, και η λειψυδρία. Για το πρώτο θέμα σημείωσε ότι ο Δήμος είναι σε καλή κατάσταση, έπειτα και από τις σχετικές παρεμβάσεις που έγιναν, ενώ για το πόσιμο νερό ζήτησε και από τους συμβούλους να μεταφέρουν στους δημότες ότι πρέπει να γίνεται χρήση με φειδώ και να μη το χρησιμοποιούν για την άρδευση των καλλιεργειών τους.

Παράλληλα, θέλησε να ενημερώσει το Σώμα για την επίσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Όπως είπε, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναμένεται να επισκεφθεί σύντομα ξανά την περιοχή, ενώ του ζήτησε να παραμείνει η ισχυρή αστυνομική δύναμη των τελευταίων μηνών, αίτημα που ο υπουργός θα ικανοποιήσει.

Σφοδρή, ωστόσο, ήταν η αντίδραση του πρώην δημάρχου κ. Τσώνη οποίος  ανέφερε ότι έχει πέσει θύμα κλοπών τουλάχιστον πέντε  φορές το τελευταίο διάστημα, αλλά τίποτα δεν έχει αλλάξει στην περιοχή, για να προσθέσει ότι η  επίσκεψη Χρυσοχοΐδη ήταν «χαρές και πανηγύρια και όχι ουσιαστική».

Από την πλευρά του ο κ. Αθανασόπουλος ζήτησε από τον κ. Τσώνη να πει τι έκανε αυτός ως δήμαρχος Μεσσήνης, ενώ του εξήγησε ότι το θέμα της παραβατικότητας απαιτεί πολιτική βούληση και γι’ αυτό το λόγο η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να πιέζει την πολιτική ηγεσία ώστε να υπάρξουν λύσεις.

Εν συνεχεία ο κ. Αθανασόπουλος μίλησε για την αγροτική οδοποιία και τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν, αφού θα υπάρξει χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση δήλωσε τη διαφωνία της γιατί στην επίσκεψη Χρυσοχοΐδη δεν υπήρξε συνάντηση με προέδρους Κοινοτήτων με τον υπουργό, κάτι που έγινε στην Καλαμάτα, με τον κ. Αθανασόπουλο να τους καθησυχάζει ότι ο υπουργός θα επιστρέψει σύντομα.

Μιλώντας για το νερό, υπήρξε καταγγελία ότι αρκετοί είναι οι αγρότες που ποτίζουν από εκείνο της ύδρευσης, κάτι που πρέπει να σταματήσει, με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜ να δηλώνει ότι γνωρίζει το θέμα και στο επόμενο Συμβούλιο της Επιχείρησης θα γίνουν ανακοινώσεις. Επίσης, θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους παρανομούν.

Π. Μπ.