“Έκτακτη σύγκληση Δ.Σ. Καλαμάτας για διαχείριση της πανδημίας στη Μεσσηνία”

“Έκτακτη σύγκληση Δ.Σ. Καλαμάτας για διαχείριση της πανδημίας στη Μεσσηνία”

Η δημόσια υγεία στην περιοχή μας έχει περιέλθει σε δραματική κατάσταση, με το Νοσοκομείο Καλαμάτας να αδυνατεί να αντιμετωπίσει την πληθώρα των κρουσμάτων κορωνοϊού, ενώ βασικές υπηρεσίες του νοσοκομείου, όπως τα τακτικά χειρουργεία και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, έχουν ανασταλεί και η δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν μπορεί να καλύψει τις τεράστιες υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού.

Για τους λόγους αυτούς απευθύνουμε έκκληση προς τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας για έκτακτη σύγκληση μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου, έτσι ώστε να συζητηθούν τα ακόλουθα:

1. Η ανάσχεση της πανδημίας στην περιοχή μας και η δυνητική βοήθεια που μπορεί ο Δήμος άμεσα να προσφέρει προς αυτήν την κατεύθυνση (π.χ. ανάπτυξη εμβολιαστικού κέντρου σε δομή του Δήμου, ενεργοποίηση του δημοτικού ιατρείου).

2. Ο περιορισμός των οικονομικών επιπτώσεων από το lockdown στην τοπική οικονομία μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να συνεδριάσει εκτάκτως και να πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ της ενίσχυσης -εδώ και τώρα- του δημόσιου συστήματος υγείας με τις κατάλληλες υποδομές και τις αναγκαίες προσλήψεις.

Μανώλης Μάκαρης

Ιατρός καρδιολόγος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Ανοιχτός Δήμος–Ενεργοί Πολίτες», ΜSc Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης