Καλαμάτα: Αίσιο τέλος με Ταΐρη, Τάτο, Τσαγκαλίδη και δύο ξένους

Καλαμάτα: Αίσιο τέλος με Ταΐρη, Τάτο, Τσαγκαλίδη και δύο ξένους

Σε ένα εντυπωσιακό μετεγγραφικό ντεμαράζ προχώρησε τα προηγούμενα 24ωρα η Καλαμάτα ανακοινώνοντας διαδοχικά τέσσερα νέα πρόσωπα για το ρόστερ, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η ανανέωση της παραμονής του έμπειρου τερματοφύλακα Ταΐρη, η οποία …πέρασε από 40 κύματα και η περίπτωση του Ανδρέα Τάτου, η απόκτηση του οποίου επίσης αναμένεται να βοηθήσει τα μέγιστα την τοπική μας ομάδα στο επικείμενο πρωτάθλημα της Super League 2. Επίσης, ολοκληρώθηκαν οι μετεγγραφές των Τσαγκαλίδη (20χρονος αμυντικός από τον Άρη), Ασαμόα (18χρονος Βρετανός εξτρέμ αφρικανικής καταγωγής) και Πρέτο (23χρονος Βραζιλιάνος μπακ).

Ανανέωσε για 2 χρόνια ο Ταΐρης
«Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με το Δημήτρη Ταΐρη. Ο 31χρονος κορυφαίος τερματοφύλακας του περυσινού πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ και ο οποίος σε εννέα αγώνες στην Καλαμάτα δεν δέχτηκε τέρμα, θα συνεχίσει να φορά την φανέλα της Μαύρης Θύελλας για τα επόμενα δύο χρόνια», με τη λιτή αυτή ανακοίνωση η τοπική μας ομάδα γνωστοποίησε την παραμονή του έμπειρου γκολκήπερ.

Καλωσορίζει Τάτο
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Καλαμάτα για την απόκτηση του Ανδρέα Τάτου, αναφέρει τα εξής:
Ο 32 χρόνος μεσοεπιθετικός έχει πλούσιο ποδοσφαιρικό βιογραφικό με σημαντικές παρουσίες στην Σούπερ λιγκ και το εξωτερικό. Γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1989 στην Χειμάρρα. Το 2007 υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στο Χαϊδάρι και ακολούθησε σημαντική καριέρα σε Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Άρη και Βέροια.

Το 2017 αγωνίστηκε στην Τουρκία στην Ελαζιγκ Σπορ και μετά από δύο χρόνια στην Αλτάι.

Πέρυσι επέστρεψε στην Ελλάδα φορώντας την φανέλα της Ξάνθης.
Τον καλωσορίζουμε στην Μαύρη Θύελλα και του ευχόμαστε να είναι υγιής και να βοηθήσει την ομάδα μας στην επίτευξη του στόχου της.

Η ανακοίνωση για τον Τσαγκαλίδη
«Ο 20χρονος αριστερός οπισθοφύλακας προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Υπέγραψε συμβόλαιο στον ΑΡΗ όπου πραγματοποίησε δύο εμφανίσεις και τον Γενάρη δόθηκε με υποσχετική στον Ολυμπιακό Βόλου. Διακρίνεται για την ταχύτητα του και το δυναμικό του παιχνίδι.

Τον καλωσορίζουμε στην Μαύρη Θύελλα και του ευχόμαστε υγεία και καλή σταδιοδρομία» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ για τον Τσαγκαλίδη.

«Επένδυση» ο Εζαιέλ Ασαμόα
«Ο 18χρονος Άγγλος εξτρέμ θεωρείται επένδυση για τη Μαύρη Θύελλα» τονίζουν οι υπεύθυνοι της Καλαμάτας γνωστοποιώντας την απόκτηση του Εζαιέλ Ασαμόα, ο οποίος «Διακρίνεται για την ταχύτητα και την διεισδυτικότητά του και προέρχεται από τις ακαδημίες της Ρέντινγκ και της Λούτον.

Τον καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και ευχόμαστε να έχει δημιουργική χρονιά με πολλές καλές εμφανίσεις και επιτυχίες».

Από τη Γ’ Ισπανίας ο Μάρκος Μόσερ Πρετο
Τέλος, η ΠΑΕ Καλαμάτα «ανακοινώνει την απόκτηση του Βραζιλιάνου Μάρκος Μοσερ Πρετο. Ο 23χρονος δεξιός οπισθοφύλακας αγωνίστηκε πέρυσι στην Γ’ Ισπανιας. Προηγούμενες ομάδες που έχει αγωνιστεί είναι Racing Ferrol, Coritiba FC B, GE Juventus-SC. Τον καλωσορίζουμε στη Μαύρη Θύελλα. Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας».

Ισόπαλο 1-1 το φιλικό με τον Εθνικό
Ισόπαλο 1-1 έληξε το δεύτερο φετινό φιλικό της Καλαμάτας, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο του Μαρκόπουλου με αντίπαλο τον Εθνικό. Στο 68′ ο Μπέλερης με κεφαλιά μετά από σέντρα του Πάππου έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους που ετοιμάζονται για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Στο 84’ ισοφάρισε για την Καλαμάτα ο Μαρκόφσκι, με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος. Ήταν ένα παιχνίδι δοκιμών σε όλα τα επίπεδα για το μεσσηνιακό συγκρότημα, που παρά το αποτέλεσμα και τη μέτρια εμφάνιση δεν προβλημάτισε καθόλου τον τεχνικό της ομάδας, Νίκο Αναστόπουλο, ο οποίος θεωρεί ότι η Καλαμάτα θα είναι εγκαίρως έτοιμη για τις υποχρεώσεις στη Super League 2.

ΕΘΝΙΚΟΣ (Θεόφιλος Καλύβας) :  Μπαντίκος, Πάππος, Παπαγεωργίου, Νικολόπουλος, Αποστόλου, Ντάφλας, Μπέλερης, Διάκος, Φερναντίνιο, Λύγκος, Στάμος. Έπαιξαν ακόμη οι: Μουζάκης, Πανάκης, Νταγκουνάκης, Αυλωνίτης, Γκαρδιακός, Κούντου, Κώστας, Δώδας, Σάμιος, Καλκανάκος, Ντομίνγκες.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Καπούταγλης (27’ Κουτς, 49’ Ταΐρης, 75’ Καραχάλιος), Μαβινγκά, Τσελεπίδης, Λουπάνο, Κωνσταντινόπουλος (75’ λ. τρ. Μπούνας), Παπατόλιος (46’ Τσαγκαλίδης), Παυλίδης, Σκεντεράι (46’ Ματέους), Νάνι (46’ Αναστασόπουλος), Κόκκορης (50’ Μιχαλόπουλος), Λουκίνας (46’ Μαρκόφσκι).