Καλαμάτα: Συσπείρωση και σκληρή δουλειά με απώτερο στόχο τη Super League

Καλαμάτα: Συσπείρωση και σκληρή δουλειά με απώτερο στόχο τη Super League

Με το κεφάλι χαμηλά στην σκληρή δουλειά που ξεκίνησε τη Δευτέρα στα Παλιάμπελα και θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες στο Πήλιο, αλλά το όραμα ψηλά, με απώτερο στόχο την άνοδο στη Super League, η ομάδα της Καλαμάτας ετοιμάζεται για τη νέα φετινή πρόκληση, το πρωτάθλημα της ανανεωμένης Super League 2.

Σε αυτή την προσπάθεια η σκληρή δουλειά και η συσπείρωση όλων των δυνάμεων είναι που μπορούν να κάνουν τους υψηλούς στόχους πραγματικότητα. Αυτό αποπνέουν και οι δηλώσεις των νεοφερμένων και παλιών ποδοσφαιριστών, του προπονητή Νίκου Αναστόπουλου και του νέου του συνεργάτη, Γιάννη Μπελά, όπως και του πολύπειρου παράγοντα Γιώργου Ράλλη, οι οποίοι έκανα δηλώσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ λίγο πριν την προχθεσινή έναρξη της προετοιμασίας.

Νάνι: Ήρθα για να σκοράρω και να κερδίζω…
Στις πρώτες του δηλώσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ, λίγο πριν την έναρξη της πρώτης προπόνησης με τη νέα του ομάδα, ο 23χρονου εξτρέμ, Ρόχα Φερέιρα Τιάγκο, γνωστότερος ως Νάνι, δήλωσε πολύ ευχαριστημένος που ήρθε στη Μαύρη Θύελλα, της οποίας γνωρίζει τη «βαριά» φανέλα και την ιστορία. Στόχος του είναι να σκοράρει, να δίνει ασίστ και να κερδίζει!

Γιάννης Λουκίνας: Νοιώθω τη φλόγα της ομάδας
Ο πρώτος σκόρερ της Football League, Γιάννης Λουκίνας, άφησε τη Βέροια για να έρθει στην Καλαμάτα, δηλώνοντας κι αυτός πολύ χαρούμενος και χαρακτηρίζοντας πολύ θετικές τις πρώτες του εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα.
«Θέλω να δουλέψω μαζί με τα άλλα παιδιά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαι πολύ υπερήφανος που ο κόουτς επέλεξε εμένα για την επίθεση» ανέφερε ο έμπειρος ποδοσφαιριστής. «Νοιώθω τη φλόγα της ομάδας και πιστεύω φέτος θα κάνουμε καλά πράγματα. Ο κόσμος να χαρεί μαζί μας, να μας δείξει εμπιστοσύνη και βήμα βήμα θα έχουμε μια καλή χρονιά.

Μου αρέσει να κερδίζω και στην Καλαμάτα αρέσει να κερδίζει» πρόσθεσε ακόμη ο Γιάννης Λουκίνας, τονίζοντας ότι πάγιος στόχος του είναι να σκοράρει σε κάθε παιχνίδι και απώτερος στόχος για την ομάδα της Καλμαάτας η επιστροφή στη Super League.

Αριστείδης Κόκκορης: Θέλω να προσφέρω τα μέγιστα
Ο επίσης νεοφερεμένος νεαρός επιθετικός, Αριστείδης Κόκκορης, ανέφερε ότι τον κέρδισε ο τρόπος που τον προσέγγισε η διοίκηση και η έντονη επιθυμία για την απόκτησή του. «Όλοι ξέρουμε την ιστορία και τη φανέλα πόσο βαριά είναι. Θέλω να προσφέρω τα μέγιστα και η ομάδα να βρεθεί εκεί όπου της αξίζει» πρόσθεσε ο ίδιος.

Αντριάνο Σκεντεράι: Θέλω να δικαιώσω τους ανθρώπους που με πίστεψαν
Ο 21χρονος Αντριάνο Σκεντεράι έχει χαρακτηριστικά παίκτη-πολυεργαλείου και αναμένεται να βοηθήσει το τοπικό μας συγκρότημα σε διάφορες θέσεις. «Η ομάδα είναι από μόνη της ένας μεγάλος λόγος για να έρθει ένας ποδοσφαιριστής στην Καλαμάτα, να φορέσει τη φανέλα της και να παίξει με αυτή στο γήπεδο. Οι στόχοι μου είναι μέσα από τους στόχους της ομάδας, να τη βοηθήσω να εκπληρώσει όλους τους στόχους της, πάνω απ’ όλα θέλω να δικαιώσω τους ανθρώπους που με πίστεψαν και βρίσκομαι τώρα εδώ. Να έχουμε μια ωραία, καλή χρονιά και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται» ανέφερε, μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο νεαρός ποδοσφαιριστής.

Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος: Γρήγορα στο κλίμα της ομάδας και οι νέοι
«Ξεκινάμε μια απαιτητική σαιζόν. Ελπίζω μέσα από τη σκληρή δουλειά να καταφέρουμε τους στόχους μας. Τα νέα παιδιά θα μπουν γρήγορα στο κλίμα της ομάδας, κι εμείς οι παλιοί εύκολα μπορούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν που έχουν έρθει και τι πρεσβεύει η Μαύρη Θύελλα» τόνισε μεταξύ άλλων ο πολύτιμος αμυντικός της Μαύρης Θύελλας που ανανέωσε για μια ακόμη διετία.

Γιάννης Μπελά: Πρασσάς και παλμός του κόσμου αποπνέουν υγεία
Ως τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας αξέχαστη τη συνεργασία με παίκτες, διοίκηση, αλλά και με τον κόσμο, που «κάθε Κυριακή γέμιζε το γήπεδο και μας έδινε δύναμη» αναπόλησε ο Γιάννης Μπελά την παρουσία του στην ομάδα της Καλαμάτας το 1994 και για μια διετία στην Α’ Εθνική. Τώρα επέστρεψε στην αγαπημένη ομάδα ως βοηθός προπονητή, ευχαριστώντας τον Νίκο Αναστόπουλο και τη διοίκηση για την επιλογή του σε αυτό το πόστο. Ο ίδιος ανέφερε ότι την τελευταία διετία ο παλμός του κόσμου έχει επανέλθει και ο πρόεδρος κ. Πρασσάς κάνει το καλύτερο, δύο στοιχεία που αποτελούν δείκτες υγείας για μια ομάδα. Πλέον το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές με πολλή δουλειά στο γήπεδο έχουν ως αποστολή την επίτευξη των αγωνιστικών στόχων. Όσο για το νέο πρωτάθλημα της Super League 2, ο κ. Μπελά το χαρακτήρισε «απρόβλεπτο» και τους «μελανόλευκους» ικανούς …να τα βάλουν με τα φαβορί, εκτιμώντας ότι το φαινομενικό μειονέκτημα του περιορισμού στην απόκτηση έμπειρων ποδοσφαιριστών μπορεί να αποδειχθεί πλεονέκτημα, αφού «όταν είναι παίκτες μικρής ηλικίας είναι καλύτερο για όλους».

Νίκος Αναστόπουλος: Πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο
«Η Καλαμάτα έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι ιστορική ομάδα και όλοι έχουμε υποχρέωση να την επαναφέρουμε εκεί όπου πραγματικά αξίζει», ανέφερε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του ο προπονητής της Καλαμάτας, Νίκος Αναστόπουλος, προσθέτοντας ότι παρά τον περιορισμό στις μετεγγραφές η ομάδα δεν θα είναι αδύναμη. Ζήτησε τη συνδρομή του κόσμου, ο οποίος πρέπει να αγκαλιάσει την προσπάθεια. «Είναι η σειρά του να ανταποκριθεί», ανάφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι την περασμένη σαιζόν λόγω του κορωνοϊού η ομάδα στερήθηκε την παρουσία του, «που είναι η δύναμή μας». Η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν μόνο η αρχή προϊδέασε για τη συνέχεια ο κ. Αναστόπουλος. Ο ίδιος δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από τις μέχρι τώρα μετεγγραφικές κινήσεις, τονίζοντας ότι η πήχης των στόχων θα εξαρτηθεί από τη συνέχεια αυτής της ενίσχυσης. Η σωστή νοοτροπία και τα αγωνιστικά προσόντα, με προεξάρχουσα την ταχύτητα είναι τα βασικά κριτήρια για τη συνέχεια των μετεγγραφικών κινήσεων, οι οποίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί κατά 80% μέσα στην πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας στο Πήλιο (η αποστολή θα αναχωρήσει την προσεχή Κυριακή και θα παραμείνει εκεί έως τις 21 Αυγούστου) ώστε να μπορέσει να γίνει σωστή δουλειά.

Γιώργος Ράλλης: Πιστεύουμε στο όραμα του προέδρου να πάει η ομάδα ψηλά
Στον (πιο ενεργητικό) ρόλο που θα πρέπει να παίξει ο κόσμος ώστε να στηρίξει την ομάδα της Καλαμάτας στάθηκε ιδιαίτερα ο διοικητικός παράγοντας της ΠΑΕ, Γιώργος Ράλλης, κατά τις προχθεσινές του δηλώσεις, με αφορμή την έναρξη την έναρξη των προπονήσεων των «μελανόλευκων». Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ο έμπειρος παράγοντας ανέφερε: 
Νέα σαιζόν ναι, νέοι στόχοι όχι, οι προσδοκίες του κόσμου οι ίδιες… Όπως πέρυσι έτσι και φέτος, πάντα στην Καλαμάτα οι στόχοι είναι πρωταγωνιστικοί και αυτό ισχύει και φέτος που είναι μεγαλύτερη η κατηγορία. Ο πρόεδρος είναι πρόθυμος για όλα, θα έρχεται και πιο συχνά και ό,τι χρειάζεται σε αυτό το κομμάτι θα είναι σταθερά και στέρεα δίπλα μας. Πιστεύουμε στο όραμά του, η Καλαμάτα πρέπει να πάει ψηλά. Συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα όπως πέρυσι. Κάθε εμπόδιο είναι για να το υπερπηδάμε, συμπεριλαμβανομένου του περιορισμού στις μετεγγραφών.

Από εκεί και πέρα είναι η σειρά του κόσμου. Παρά τη δύσκολη συγκυρία θεωρώ ότι θα ανταποκριθεί και με την προμήθεια διαρκείας και με την προσέλευσή του στο γήπεδο και στη μπουτίγκ στα γραφεία μας, «επιβραβεύοντας» και την προσπάθεια της ομάδας που πήρε το πρωτάθλημα και της διοίκησης που συνεχίζει φέτος κάνοντας αξιόμαχες μετεγγραφές.

SUPER LEAGUE 2
Έξι ομάδες χωρίς πιστοποιητικό από την ΕΕΑ
Ανισορροπίες στη νέα κατηγορία της Super League 2 και τους ομίλους της φαίνεται να δημιουργεί η αδυναμία αυξανόμενου αριθμού ομάδων να εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Μετά από τον Ιάλυσο και τις Παναχαϊκή, Σαντορίνη και Ορφέα Ξάνθης, δύο ακόμη φάκελοι απορρίφθηκαν χθες και πιο συγκεκριμένα αυτοί της Καβάλας και του Θεσπρωτού.

Αναλυτικότερα η νέα ανακοίνωση της ΕΕΑ αναφέρει τα εξής:
Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2:
ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΠΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ ΑΡΤΑΣ, ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.
Η Επιτροπή δεν χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ της SUPER LEAGUE 2:
ΠΑΕ ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ, ΠΑΕ ΙΑΛΥΣΟΣ, ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ.