ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας: Υλική βοήθεια και Υπηρεσίες Συμβουλευτικής στους πυρόπληκτους

ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας: Υλική βοήθεια και Υπηρεσίες Συμβουλευτικής στους πυρόπληκτους

Δίπλα στους πυρόπληκτους κατοίκους της Μεσσηνίας και κυρίως των Δήμων Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος,  βρίσκεται το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας.

Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης, το ΚΕΠΕΠΨΥ θα παρέχει τόσο υλική βοήθεια σε πληγέντες κατοίκους, καθ’ υπόδειξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δύο δήμων, όσο και Υπηρεσίες Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου. Οι υπηρεσίες θα παρέχονται είτε στο χώρο του Κέντρου, είτε σε χώρο που θα επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η παροχή υλικής  βοήθειας από το ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας θα γίνει βάσει καταλόγου αγαθών, που θα αιτηθούν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων.

Η αγορά θα γίνει από το ΚΕΠΕΠΨΥ, από επιχειρηματίες της περιοχής και η διανομή θα πραγματοποιηθεί μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων, υπό την επίβλεψη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου.

Ήδη για σήμερα έχει προγραμματιστεί στο Δήμο Οιχαλίας η παράδοση ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους καθώς και  εμφιαλωμένο νερό  για τους πληγέντες της περιοχής. 

Τις δύσκολες αυτές ώρες που περνά η χώρα μας  με τις φωτιές, δε θα μπορούσε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, να μείνει αμέτοχο στον πόνο των συνανθρώπων μας και με τα μέσα που διαθέτει θα συμβάλει και αυτό με τον τρόπο του στην ανακούφισή τους.

Το ΔΣ του ΚΕΠΕΠΨΥ Μεσσηνίας με τη βοήθεια αυτή θέλει να «ρίξει μία σταγόνα στο ποτήρι της ανάγκης».