Μαίνεται «πόλεμος» για τα παράνομα απόβλητα της Δημοτικής Αρχής στην Τριφυλία

Μαίνεται «πόλεμος» για τα παράνομα απόβλητα της Δημοτικής Αρχής στην Τριφυλία

Το ποινικό αδίκημα του υγειονομικού και περιβαλλοντικού εγκλήματος που συντελείται κατ’ εξακολούθηση από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας με απόρριψη αποβλήτων στην περιοχή του Αγροκηπίου Φιλιατρών και για το οποίο την Πέμπτη και την Παρασκευή, με αδιάσειστα στοιχεία αποδεικτικού υλικού, ενημερώθηκαν Α.Τ. Τριφυλίας και Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ανάγκασε – ως φαίνεται – τον κ. Λεβεντάκη να αμυνθεί επιτιθέμενος επί προσωπικού σε βάρος δημοτικών συμβούλων και στελέχους του συνδυασμού «Ανυπότακτα Φιλιατρά».

Επίθεση Λεβεντάκη με κείμενο στο facebook χωρίς απαντήσεις
Την Παρασκευή και ώρα 8.40 μ.μ. στο facebook δημοσιεύθηκε κείμενο του κ. Λεβεντάκη, στο οποίο αναγράφεται: «Συνεργεία, της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Τριφυλίας προέβησαν, χθες, σε εργασίες μεταφόρτωσης σύμμικτων απορριμμάτων, από την περιοχή του “Αγροκηπίου” Φιλιατρών, προκειμένου αυτά να μεταφερθούν στον τελικό χώρο εναπόθεσής τους (χωματερή). Το “πρωτόγνωρο” αυτό γεγονός, προκάλεσε την “έντονη αντίδραση” των δημοτικών συμβούλων, Παναγιώτη Τσαφαρά, Αγγελή Κοροβίλα, Παναγιώτη Αλευρά και Χαράλαμπου Καναλουπίτη, καθώς και του μέλους της κοινοτικής παράταξης “Ανυπότακτα Φιλιατρά” και πρώην εργαζόμενης στο Δήμο Τριφυλίας, Ζωής Πετροπούλου. Κλήθηκε, λοιπόν, το Α.Τ. Τριφυλίας, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος και καταγράψει το συμβάν και οι άνω προχώρησαν σε καταγγελία, εις βάρος του Δήμου Τριφυλίας. Αποτέλεσμα, όλου αυτού, να προχωρήσει η Αστυνομία σε τροχονομικό έλεγχο του φορτηγού του Δήμου, που μετέφερε τα απορρίμματα (με οδηγό, τον υπάλληλο καθαριότητας κ. Γρηγόρη Γώγο), επί της Ε.Ο. Κυπαρισσίας – Φιλιατρών (στο ύψος του Εξοχικού) και να επιβληθεί, στο Δήμο Τριφυλίας, πρόστιμο αξίας επτακοσίων ευρώ (700 ευρώ), για παράβαση του ΚΟΚ. Ένα πρόστιμο που, εν τέλει, θα κληθείτε να το πληρώσετε εσείς, οι πολίτες της Τριφυλίας. Όπως είναι φυσικό, διόλου δε με εξέπληξε η συγκεκριμένη αντίδραση, των συγκεκριμένων ατόμων, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, πόσω μάλλον η κατάθεση δύο εξ αυτών (Παναγιώτη Αλευρά και Χαράλαμπου Καναλουπίτη) στο Α.Τ. Τριφυλίας, με “σκοπό” και “απώτερο στόχο” τους, να ενημερωθεί και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας. Και βεβαίως, άπαντες οι παραπάνω αναφερόμενοι, ήταν και οι μόνοι που “ευαισθητοποιήθηκαν” τόσο πολύ και που “ύψωσαν το ανάστημά τους”, απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση (“παρανομία”, κατ’ αυτούς.) Και είχαν το θράσος, μάλιστα, να καλέσουν και την Αστυνομία… Μια κατάσταση προϋπάρχουσα, ως αναγκαστική, δεδομένων των συνθηκών (που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων), η οποία μετράει χρόνια και επί δημαρχίας άλλων προκατόχων μου. Αλλά τότε, ούτε έβλεπε, ούτε αντιδρούσε κανείς, από όλους αυτούς… Μόνο τώρα, επί δημαρχίας μου, “κόπτονται” οι εν λόγω κύριοι και κυρία, με μένος, για τη διασφάλιση της, δήθεν, νομιμότητας.

Αλλά θα αποδειχθεί, εν ευθέτω χρόνω, ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟΙ και νομοταγείς πολίτες είναι “κάποιοι” εξ αυτών, καθώς ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΟΥΝ, πραγματικά, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ. Η ιστορία του καθενός, είναι γνωστή στα Φιλιατρά, όπως και το “γιατί” με πολεμούν, με κάθε τρόπο και μέσο. Και επειδή, δεν έχω μάθει να “μασάω” τα λόγια μου, ούτε να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου (συνήθη τακτική, άλλων…), προεκλογικά είχα, πολλάκις, αναφερθεί, στο τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και ήταν κάτι που δεν έκρυψα ποτέ. Απόλυτη προτεραιότητά μου, άλλωστε, ήταν και είναι να βρεθεί και να δοθεί, όσο πιο σύντομα γίνεται, λύση επ’ αυτού. Και η λύση θα έρθει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ΜΟΝΟ, όταν υπογραφεί η σχετική σύμβαση και ξεκινήσει η φάση υλοποίησης, της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, στην “ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ”.

Μέχρι να συμβεί αυτό, κύριο μέλημά μου είναι και θα είναι, πάντα, η διατήρηση της καθαριότητας, στο μέτρο του δυνατού και με κάθε “κόστος”, στο Δήμο Τριφυλίας. Η πλειονότητα των πολιτών, καθημερινά, με συγχαίρει για την αλλαγή της όψης του Δήμου, όπως και για τα εμφανή αποτελέσματα, όσον αφορά στην καθαριότητά του. Αυτή είναι η καλύτερη ΑΠΑΝΤΗΣΗ, στη μικροπολιτική, που ασκούν “κάποιοι”, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων εκ των παραπάνω αναφερομένων, και μάλιστα, πολύ επιτυχώς. Μιλούν, οι παραπάνω αναφερόμενοι, γι’ αυτή την “υγειονομική βόμβα”, αλλά ξεχνούν… Ξεχνούν, καθώς φαίνεται, γιατί έτσι τους συμφέρει, την άλλη, την πραγματική (στον παράδρομο του Αγριλιού.) Την, ηλικίας από δέκα (10) και πλέον έτη, υπάρχουσα, μέχρι πρότινος, εκεί χωματερή.

Με το συσσωρευμένο όγκο, από καλλιεργητικά απόβλητα, που χρειάστηκαν είκοσι πέντε (25) διαδρομές, με φορτηγά αυτοκίνητα, για τη μεταφόρτωση και απομάκρυνσή τους. Ένα χώρο που καθάρισα, φώτισα και περιφρουρώ καθημερινά, έτσι ώστε να παραμείνει καθαρός και προστατευμένος από τους, κάθε είδους, “παρτάκηδες” και “βολεψιματίες”.

Ξεχνούν, γιατί έτσι τους συμφέρει, τις συνεχείς αναφορές μου, για παρόμοιες επικρατούσες καταστάσεις, ανά το Δήμο και τις εκκλήσεις μου, προς συμμόρφωση των παρανομούντων. Ξεχνούν, γιατί έτσι τους συμφέρει, την υπερπροσπάθεια που καταβάλλεται, από τους εργαζομένους, στον τομέα της καθαριότητας, του Δήμου μας, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου. Εγώ, όμως, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ και αυτό είναι το μόνο σίγουρο… Έχουν σταθεί και φανεί πολύ “λίγοι”, για όλα τα μικρά ή μεγάλα, που έχουν συμβεί ή και πρόκειται να συμβούν στο Δήμο Τριφυλίας, επί δημαρχίας μου.

Δε μπορούν, επ’ ουδενί, να με “φάνε” και αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν και εύκολα να το χωνέψουν. Τους αφήνω στην κρίση, κυρίως, του Φιλιατρινού λαού και τους υπενθυμίζω, πως… “Ό,τι σπείρεις, θα θερίσεις”, λέει ο θυμόσοφος λαός. Και ο νοών νοείτω…».

«Ανυπότακτα Φιλιατρά»: Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα
Άμεση και ηχηρή η απάντηση στον κ. Λεβεντάκη από τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” το πρωί του Σαββάτου με δελτίο Τύπου που υπογράφει ο σύμβουλος Κοινότητας Φιλιατρών, Βασίλειος Σπυρόπουλος, φέρει θεματικό τίτλο «ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ» και στο οποίο αναγράφεται: «Η Δημοτική Αρχή της Τριφυλίας, έχοντας χάσει την ψυχραιμία της, προσπαθεί μάταια να ανασκευάσει τη σκληρή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που υποβαθμίζει τις γειτονιές μας, υποβαθμίζει την πόλη μας και υποβαθμίζει τις ζωές μας. Η Δημοτική Αρχή που θα άλλαζε τα πάντα, “πετάει τη μπάλα στην εξέδρα”, σφυρίζει αδιάφορα και ξεχνάει ποια είναι η πραγματικότητα που την εκθέτει σφόδρα: η ίδια δημιούργησε παράνομους χώρους εναπόθεσης σε κατοικημένες περιοχές, με τις γνωστές αρνητικότατες συνέπειες.

Η Δημοτική Αρχή, άλλωστε, αποδέχεται τις εναποθέσεις για τις οποίες κατηγορείται. Προσπαθεί να τις “ντύσει” με το μανδύα καλύπτρας – νομιμότητας, αποκαλώντας έναν απ’ τους χώρους αυτούς: το Αγροκήπιο Φιλιατρών, ως τόπο “μεταφόρτωσης”. Ψέμα, αυθαιρεσία και ταυτόχρονα παρανομία. Ένας χώρος μεταφόρτωσης πρέπει να έχει δημιουργηθεί κατόπιν αποφάσεων συλλογικών οργάνων. Η Δημοτική Αρχή, ως γνωστόν, δεν έχει σχέση με τη δημοκρατία και κατά συνέπεια με τα συλλογικά όργανα. Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχουν οι ανάλογες μελέτες – αδειοδοτήσεις – εγκρίσεις για τη χρήση του χώρου ως σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Για να μην ξεχνιόμαστε: η Δημοτική Αρχή της ΑΝΟΔΟΥ και συνεργατών ήθελε να φέρει τα σκουπίδια στα Φιλιατρά και μάλιστα σε αποκατεστημένο ΧΑΔΑ. Δηλαδή σε ένα χώρο πρώην εναπόθεσης, του οποίου η αποκατάσταση είχε πληρωθεί με τα δικά μας χρήματα, τα οποία η Δημοτική αρχή δεν σέβεται! Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ και οι δημοτικοί σύμβουλοι των Φιλιατρών, τους σταμάτησαν. Υπάρχει αποδεικτικό υλικό που δεν αμφισβητείται. Τότε προσπάθησαν να φέρουν όλα τα σκουπίδια του Δήμου Τριφυλίας στα Φιλιατρά. Σήμερα το έκαναν “στα μουλωχτά”, έφεραν σκουπίδια στα Φιλιατρά και τους ανακαλύψαμε!

Οι κραυγές με τη μορφή κειμένων, οι ψιλοαπειλές – απειλές και τα περίεργα υπονοούμενα, δε μας φοβίζουν! Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, τώρα που έχουν εκλεγμένο κοινοτικό σύμβουλο, αλλά και πριν που δεν είχαν, μέσα από τη συνεχή κειμενογραφία τους, έλεγχαν κι ελέγχουν την εκάστοτε Δημοτική Αρχή που υποβάθμιζε την πόλη. ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. Τούτος ο τόπος δεν έχει άλλη προοπτική από το να πάει προς τα πάνω, διότι αυτό του αξίζει, αυτό του πρέπει! Τώρα εάν εσείς, “εξουσίες μας” της Δημοτικής Αρχής, αυτό δεν το καταλαβαίνετε, όπως δεν μπορείτε να καταλάβετε και, άρα, να εφαρμόσετε διοικητικές πρακτικές που θα αποκαταστήσουν τις βλάβες που έχει υποστεί η πόλη Καλλικρατικά, σας δηλώνουμε με απόλυτη συνειδητοποίηση, θα αναγκαστείτε να το κατανοήσετε εκ των πραγμάτων.

Αλλά θα είναι αργά για εσάς διότι έχετε πέσει από τώρα στα βράχια. Η πόλη όμως, δεν σας χρωστάει τίποτα. Όσο για την ανάπλαση της πλατείας Καποδιστρίου, τα σχέδιά σας δε θα ευοδωθούν. Θα σας ταράξουμε κι εκεί στη νομιμότητα! Θα αναγκαστείτε να υποκύψετε στο μεγαλείο της πόλης των Φιλιατρών το οποίο δε γνωρίζετε, αλλά ούτε δείχνετε την ανάλογη έφεση να μάθετε.

Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ είχαν προγραμματικό λόγο που εσείς δεν είχατε. Και σήμερα δημόσια με το κείμενο αυτό καταθέτουν μια πρόταση αξιοποίησης του ιστορικού χώρου Αγροκηπίου Φιλιατρών. Βέβαια, δε θα κοστίσει το φαραωνικό ποσό των 3.300.000 ευρώ. Θα είναι πολύ φτηνότερο και κατασκευασμένο με μεράκι, αγάπη, έρωτα για την πόλη.

Τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ προτείνουν στην περιοχή Αγροκηπίου να δημιουργηθεί ένα πάρκο φυσικής ιστορίας (Βοτανικός Κήπος), ως μια αναπτυξιακή ενέργεια για την υποβαθμισμένη περιοχή. Έτσι το Αγροκήπιο Φιλιατρών θα γίνει τόπος προσέλευσης όχι μόνο για εμάς τους Φιλιατρινούς αλλά και όλη την Ελλάδα, με ό,τι σημαίνει αυτό για την πόλη των Φιλιατρών. Θα είναι ένας τόπος περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Να μην ξεχνάμε ότι η κλιματική αλλαγή είναι σήμερα ένα από τα προβλήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη. Αυτά προτείνουν τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ. Ας γίνουν αντικείμενο προβληματισμού απ’ τους πολίτες, τη Δημοτική Αρχή και ας προχωρήσουν στην εφαρμογή τους. Όσο για το κατεστραμμένο Α.Ι.Φ. που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, τα ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ, όπως και συμπολίτες μας επιστήμονες, έχουν εκφράσει παρόμοιες προτάσεις με τις δικές μας.

Για το ζήτημα εγκατάλειψης του Αγροτικού Ινστιτούτου Φιλιατρών (Α.Ι.Φ.), θα επανέλθουμε δυναμικά προς όλους τους εμπλεκόμενους. Τέλος, κάνουμε θερμή παράκληση σε όλους τους συμπολίτες μας, να πάρουν θέση υπεράσπισης του χώρου. Τους ενημερώνουμε ότι για το συγκεκριμένο χώρο εναπόθεσης που έχει δημιουργηθεί θα υπάρξουν εξελίξεις σε επίπεδο δικαιοσύνης, ώστε να σταματήσει η υποβάθμιση και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι.

Δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο μία: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ: ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ».

Καταγγελτική επιστολή Λεβεντάκη στο facebook επιτιθέμενος επί προσωπικού σε δημοτικό σύμβουλο

Το Σάββατο και ώρα 6.25 μ.μ. δημοσιεύθηκε στο facebook «Καταγγελτική επιστολή» του κ. Λεβεντάκη, στην οποία επιτίθεται προσωπικά αναγράφοντας ονοματεπώνυμο δημοτικού συμβούλου, ενώ αφήνει να αιωρούνται αιχμές και για άλλους, παραθέτοντας φωτογραφίες, με καταγγελία, όπως ισχυρίζεται, για παράνομη εναπόθεση αποβλήτων από γεωργικές καλλιέργειες στην περιοχή του «Λιμεναριού», στην οποία αναγράφεται:

“Άλλη μια καταγγελία, για παράνομη εναπόθεση αποβλήτων, από γεωργικές καλλιέργειες, στην περιοχή του «Λιμεναρίου», αυτή τη φορά, αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο. Τόνοι, από κατάλοιπα αγροτικών καλλιεργειών, που είχαν προσβληθεί από την αρρώστια τούτα (Tuta) και επιβαλλόταν η υγειονομική ταφή τους, βρίσκονται εκτεθειμένα, να σαπίζουν, κάτω από υψηλές θερμοκρασίες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Όγκοι από πλαστικά απόβλητα γεωργικής χρήσης (αγροτικά πλαστικά, κυρίως μαύρα), πεταμένα και παρατημένα καταγής, με ό,τι κίνδυνο ελλοχεύει αυτό, αλλά και επίπτωση, για το περιβάλλον. Πλήθος από άδειες συσκευασίες επικίνδυνων φυτοφαρμάκων, που αποτελούν χημικά, τοξικά και εύφλεκτα απόβλητα, φέροντας, μάλιστα, στις ετικέτες τους την ειδική σήμανση και επισήμανση, ως προς αυτό, πεταμένες όπου να ‘ναι, ενώ επιβαλλόταν να έχουν αχρηστευτεί και καταστραφεί. Ακόμα μία «υγειονομική βόμβα», ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, όπως αποδεικνύεται από το φωτογραφικό υλικό, που συνοδεύει την παρούσα. Καθώς, συνυπαίτιος όλης αυτής της θλιβερής, αλλά και άκρως επικίνδυνης κατάστασης, είναι ένας εκ των συνιδιοκτητών της, εκεί, θερμοκηπιακής μονάδας και δημοτικός σύμβουλος, Αγγελής Κοροβίλας.

Ο ίδιος άνθρωπος που, προχθές, αντέδρασε έντονα, με το θέμα των σκουπιδιών, στο «Αγροκήπιο» Φιλιατρών και έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα» στην περιοχή.

Ο ίδιος άνθρωπος που, προχθές, μίλησε για μια κατάσταση απαράδεκτη, αφού δε γίνεται να αδειάζονται τα σκουπίδια έτσι «χύμα» και ο χώρος να έχει μετατραπεί, σε νέα χωματερή. Ο ίδιος άνθρωπος που, προχθές, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει ακόμα και σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, εναντίον μου. Ο άμεμπτος και, καθ’ όλα, νομοταγής πολίτης που, εν μία νυκτί, μετέτρεψε σε «νεκροταφείο» γεωργικών αποβλήτων, τη συγκεκριμένη περιοχή. Και όλα αυτά έχουν ήδη ή πρόκειται να γνωστοποιηθούν, σε όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες. Ήδη σήμερα, ως όφειλα, κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στο Α.Τ. Τριφυλίας και τη Δευτέρα, πρόκειται να ενημερώσω και τον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας. Επίσης σήμερα (αν και μη εργάσιμη ημέρα), ως είχα υποχρέωση, με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου, απομάκρυνα από την περιοχή αυτή, άμεσα, τις εκτεθειμένες συσκευασίες των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων. Κι αυτό, προς αποφυγή οιουδήποτε δυσάρεστου συμβάντος ή ατυχήματος, καθότι σε κοντινή απόσταση βρίσκονται εξοχικές ή και μόνιμες κατοικίες. Κανένα περιθώριο, πλέον, υπομονής και ανοχής, σε κανέναν και από κανέναν… Οποιαδήποτε παράνομη ή παραβατική συμπεριφορά, πόσω μάλλον από άτομα που θεωρούν πως ασκούν πολιτική για την τοπική αυτοδιοίκηση, θα είναι καταγγελλόμενη και καταδικαστέα, πάραυτα. Γιατί… Υπάρχουν και «κάποιοι» άλλοι (γνωστοί και μη εξαιρετέοι) που, εν ευθέτω χρόνω, θα αποκαλυφθεί η «ανιδιοτελής» αγάπη τους, για τον τόπο.

Εν καιρώ όλα στο φως… Άλλωστε, ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον!”.

Δημήτρης Δριμής: «Ανεπαρκείς διοικητικά! Επικίνδυνοι περιβαλλοντικά»

«Ανεπαρκείς διοικητικά! Επικίνδυνοι περιβαλλοντικά» τονίζει σε βάρος της Δημοτικής Αρχής Λεβεντάκη ο επικεφαλής της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας”, Δημήτρης Δριμής, σημειώνοντας: “Βρήκαν 900.000 ευρώ (600.000 από Βούτση για δράσεις καθαριότητας και 300.000 από «Φιλόδημο», που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην προμήθεια μηχανημάτων), πρόσθεσαν σε αυτά και άλλες 200.000. Υποσχέθηκαν δε και 4 απορριμματοφόρα «κούτα», που αναζητούνται ακόμα, όπως τα περιπολικά! Η προμήθεια των μηχανημάτων καθαριότητας καθυστερεί! Γιατί άραγε; Πρόκειται για πρωτοφανή διοικητική ανεπάρκεια ή συμβαίνει κάτι άλλο; Χρωστάνε εξηγήσεις στους δημότες. Αντί να βελτιώσουν το σύστημα αποκομιδής και την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων, όπως επιβάλλεται και τους έχουμε επισημάνει πολλές φορές, τα χειροτέρεψαν. Δημιούργησαν στους Γαργαλιάνους και στα Φιλιατρά παράνομους ΧΑΔΑ ή, άκουσον – άκουσον παράνομους «σταθμούς μεταφόρτωσης» μέσα στις πόλεις! Και, μέσα στην άγνοιά τους, αυτοθαυμάζονται γι’ αυτό! Αν δεν το καταλαβαίνουν πρόκειται για περιβαλλοντικό έγκλημα που αφορά και στην υγεία των κατοίκων. Αντί, λοιπόν, να κουνάνε το δάχτυλο σε δημότες και αιρετούς ας δώσουν αποδεκτές λύσεις. Αυτή είναι η δουλειά τους. Μπορούν, αλήθεια, να μας ενημερώσουν τι έχουν κάνει για την εφαρμογή της νομοθεσίας και του ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων) Πελοποννήσου, σε ό,τι αφορά το Δήμο; Αν σέβονται τα δημόσια χρήματα και την ασφαλή κίνηση, ας μάθουν να συντηρούν σωστά τα απορριμματοφόρα και τα μηχανήματα και ας περνάνε έγκαιρα τα οχήματα από ΚΤΕΟ, ώστε να μην πληρώνει ο Δήμος πρόστιμα και να επιβαρύνονται οι δημότες! Ελπίζουμε, τέλος, η διοίκηση Λεβεντάκη και συνοδοιπόρων να έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα πυροπροστασίας, ώστε να μην έχουμε νέα φωτιά στο Αλιμάκι, που ισοδυναμεί με υγειονομική βόμβα.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες από το ΧΑΔΑ ή «σταθμό μεταφόρτωσης» Φιλιατρών είναι ενδεικτικές και πιστοποιούν το απαράδεκτο του πράγματος”.

Οι ελεγκτικές Αρχές τι πράττουν;

Στην Τριφυλία μαίνεται «πόλεμος» για την παράνομη απόρριψη αποβλήτων του Δήμου Τριφυλίας στην περιοχή του Αγροκηπίου Φιλιατρών, πράξη παράνομη που αξίζει να σημειωθεί ότι την έχουν καταγγείλει στην Εισαγγελία τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” από τις 4 Αυγούστου, ενώ και πρώην δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, στις 16 Αυγούστου, αναφέρθηκε στον παράνομο ΧΑΔΑ που έχει δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας στο «Αγροκήπιο Φιλιατρών».

Από τότε όμως μέχρι και χθες, όπως πληροφορηθήκαμε, συνεχίζεται η παράνομη απόρριψη αποβλήτων, παρότι και το Α.Τ. Τριφυλίας έχει λάβει γνώση, καταγράφοντας μάλιστα το συμβάν της Πέμπτης 19 Αυγούστου, αφότου μετέβησαν στην Αστυνομία δύο δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας και η Εισαγγελία έχει ενημερωθεί και προφορικά και εγγράφως από τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” την Παρασκευή 20 Αυγούστου.

Μήπως, αναρωτιούνται κάτοικοι της περιοχής, οι εμπλεκόμενες, αρμόδιες και υπεύθυνες Αρχές και κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι κρατικοί λειτουργοί, στο υγειονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται κατ’ εξακολούθηση στο Αγροκήπιο Φιλιατρών, δεν έχουν πράξει ως οφείλουν εκ του νόμου, των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους; Υπάρχει, άραγε, κάποια Αρχή, υπηρεσία ή κρατικός λειτουργός να ασχοληθεί σοβαρά; Η σιωπή, λένε στην περιοχή, δεν είναι πάντα χρυσός και στη συγκεκριμένη περίπτωση, η σιωπή ίσως να δείχνει ενοχή και συνενοχή Αρχών, υπηρεσιών και λειτουργών, όμως το κράτος δικαίου της Ελληνικής Δημοκρατίας οφείλει να προστατεύει τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον απέναντι σε παρανομία, αυθαιρεσία και ασυδοσία, από όπου κι αν προέρχονται…

Του Ηλία Γιαννόπουλου