Μεγάλα προβλήματα στο δίκτυο της Cosmote και στη Μεσσηνία

Μεγάλα προβλήματα στο δίκτυο της Cosmote και στη Μεσσηνία

Αντιμέτωποι με τεχνικές δυσκολίες βρίσκονται οι συνδρομητές της Cosmote, καθώς, από προχθές, το απόγευμα, σε όλη την Ελλάδα, εντοπίζονται προβλήματα στο δίκτυο κινητής και σταθερής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

 Ένας δηλαδή, μεγάλος αριθμός χρηστών-πελατών της εταιρείας δυσκολεύεται ακόμη και να πραγματοποιήσει τηλεφωνική κλήση, καθώς οι υπηρεσίες φωνής δεν είναι διαθέσιμες, σε αντίθεση με τις υπηρεσίες mobile internet που, κατά βάση, λειτουργούν.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε όλες της περιοχές της Ελλάδας ενώ αρκετοί χρήστες προχώρησαν σε καταγγελίες ότι δεν λαμβάνουν μηνύματα και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα τους (data).

 Αρκετοί μάλιστα διαμαρτυρήθηκαν με αναρτήσεις τους και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου υπάρχουν αναφορές ότι χρήστες έχουν μείνει χωρίς κινητό ακόμη και 12 ώρες, ενώ ακόμη και για εκείνους που μπορούν να κάνουν χρήση του δικτύου παρατηρούνται πολύ μεγάλες καθυστερήσεις.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι γίνονται οι απαιτούμενες προσπάθειες προκειμένου το πρόβλημα να αποκατασταθεί. «Η COSMOTE ενημερώνει ότι προχθές αργά το απόγευμα παρουσιάστηκε αδυναμία πραγματοποίησης κλήσεων σε πελάτες κινητής. Υλοποιήθηκε άμεσα αναδρομολόγηση, με την οποία επιλύθηκε το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος. Μέρος των πελατών κινητής εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν αδυναμία πρόσβασης στο δίκτυο 4G. Οι τεχνικοί μας εργάζονται για την οριστική επίλυση του θέματος. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία και ευχαριστούμε θερμά για την κατανόησή σας.» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Την ίδια στιγμή, στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πελατών, 13888, ακούγεται το εξής μήνυμα: «Τη δεδομένη χρονική στιγμή και σε μεμονωμένες περιπτώσεις παρατηρείται περιστασιακή αδυναμία κλήσεων και χρήση δεδομένων. Εργαζόμαστε για την άμεση αποκατάσταση. Ευχαριστούμε για την κατανόηση».