“Νέα Πελοπόννησος”: Επίσκεψη στη Μεσσηνία με πρωτοβουλίες ανακούφισης των πληγέντων

“Νέα Πελοπόννησος”: Επίσκεψη στη Μεσσηνία με πρωτοβουλίες ανακούφισης των πληγέντων

«Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στη μεγάλη καταστροφή που έπληξε την Πελοπόννησο, η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» ακολουθώντας υπεύθυνη πολιτική στάση ανέλαβε πρωτοβουλίες θέλοντας να συμβάλει στην ανακούφιση των πληγέντων», αναφέρεται σε δελτίο τύπου της παράταξης.

«Στο πλαίσιο αυτό» συνεχίζει, «ο πρώην  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης επισκέφθηκε συνοδευόμενος από τις περιφερειακές συμβούλους Αντωνία Μπούζα και Ντίνα Νικολάκου, τις πληγείσες περιοχές της  Μεσσηνίας, στο Βασιλίτσι, στα Λιβαδάκια, στο Βλαχόπουλο του Δήμου Πύλου-Νέστορος και τις περιοχές Διαβολίτσι, Μέλπεια και Καρνάσι του Δήμου Οιχαλίας, όπου συναντήθηκε με πληγέντες από τις πυρκαγιές κατοίκους και ενημερώθηκε από τις Πυροσβεστικές Αρχές για τις επιχειρήσεις και τις επόμενες κινήσεις τους.

Στόχος μας , δήλωσε ο κ. Τατούλης πρέπει είναι μόνο η ταχύτατη συνδρομή των πληγέντων,  οι καταγραφές των καμένων οικιών και επιχειρήσεων, του χαμένου φυτικού και ζωικού κεφαλαίου και στη συνέχεια να ακολουθήσουν άμεσα οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις προκειμένου να στηριχθούν οι κάτοικοι να παραμείνουν στα χωριά τους και να επιβιώσουν, συνεχίζοντας τις δραστηριότητες τους».