Ο Μανώλης Μητσιάς μάγεψε τα Φιλιατρά

Ο Μανώλης Μητσιάς μάγεψε τα Φιλιατρά

Η μουσική συνάντησε την ποίηση στο Πάρκο της Παναγίας της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, σε μια συναυλία «Φόρο Τιμής στο ’21». Στο πλαίσιο, λοιπόν, των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η «Επιτροπή Ελλάδα, Τριφυλία 1821 -2021» διοργάνωσε μουσική εκδήλωση με τον Μανώλη Μητσιά την περασμένη Κυριακή.

Κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκε μελοποιημένη ποίηση Φιλιατρινών ποιητών από τον Θανάση Ζέρβα, συνθέτη, σαξοφωνίστα, καθηγητή στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και κοσμήτορα της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών και Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο Φιλιατρινός Θανάσης Ζέρβας εργάστηκε αφιλοκερδώς για την προετοιμασία, παραγωγή και παράσταση της μουσικής συναυλίας.

Τραγούδησε ο Μανώλης Μητσιάς, πιάνο και συνθεσάιζερ έπαιξαν οι Αχιλλέας και Νικόλας Γουάστωρ, μαντολίνο και μπουζούκι ο Ηρακλής Ζάκας. Ειδική συμμετοχή είχαν οι ταλαντούχες συμπατριώτισσες Ξανθή και Στέλλα Παναγιωτοπούλου στο πιάνο και στο τραγούδι. Ποιητές, οι Αντώνης Γιαννόπουλος, Κώστας Καπελούζος, Κώστας Κόλλιας – Ερανιώτης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χρήστος Πλακονούρης, Καίτη Σάμπαλη και Γρηγόρης Χαλιακόπουλος.

Διοργανωτές ήταν η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Τριφυλίας και η Αδελφότητα Φιλιατρινών Αττικής «Η Εράνη».