Ο περιφερειάρχης υπόσχεται επί ένα χρόνο βελτίωση οδικού δικτύου

Ο περιφερειάρχης υπόσχεται επί ένα χρόνο βελτίωση οδικού δικτύου

Ήταν και πάλι Αύγουστος, αλλά του 2020. Σε συνέντευξή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας διαβεβαίωνε ότι το σύνολο του οδικού δικτύου της Μεσσηνίας, θα βελτιωθεί κατά 30% μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, και, ζήτησε μάλιστα μετά από ένα χρόνο, να ελεγχθεί η Περιφέρεια για το αν θα γίνουν όσα υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του. Μάλιστα, απέδωσε τις μέχρι τότε καθυστερήσεις στο νόμο για τα δημόσια έργα.

Ήταν τότε, όπου, μεταξύ άλλων είχε χαρακτηρίσει (σ.σ. και όχι άδικα) το έργο Τζάνε – Καλαμάκι παράδειγμα κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος αφού ήδη έχουν δαπανηθεί 23 εκατομμύρια ευρώ με αρχικό προϋπολογισμό 12 εκατομμύρια ευρώ.

Οι μήνες και ο χρόνος πέρασαν, αλλά, θεωρούμε ότι η υπόσχεση του Περιφερειάρχη δεν τηρήθηκε. Κάθε καλόπιστος πολίτης μπορεί να δει…ιδίοις όμμασι, αν η υπόσχεση του κ. Νίκα εκπληρώθηκε ή όχι. Ίσως να φταίει ο Νόμος για τα δημόσια έργα και πάλι.

Προχθές, 2 Αυγούστου του…σωτηρίου έτους 2021, δηλαδή ένα χρόνο μετά την υπόσχεση, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συγκάλεσε σύσκεψη, με την συμμετοχή των διευθυντών Τεχνικών Έργων από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Η σύσκεψη αφορούσε στο ύψους περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ έργο που αφορά σε παρεμβάσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των Περιφερειακών Ενοτήτων -με περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ να αναλογεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, θα γίνει διαγράμμιση, κάθετη και οριζόντια σήμανση, τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων καθώς και ειδικών ανακλαστικών οδοστρώματος (“μάτια γάτας”).

Κατά την σύσκεψη, τα υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη για τα τμήματα του οδικού δικτύου ανά Περιφερειακή Ενότητα στα οποία απαιτούνται παρεμβάσεις και επισημάνθηκε από την πλευρά του Π. Νίκα ότι θα πρέπει μέχρι τα Χριστούγεννα να έχει αλλάξει προς το βέλτιστο η εικόνα του οδικού δικτύου της Περιφέρειας.

“Οι παρεμβάσεις αυτές υλοποιούνται στο γενικότερο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας της περιφερειακής Αρχής για την ουσιαστική βελτίωση του οδικού δικτύου σε όλες τις Π.Ε. με αποκλειστικό στόχο την ασφάλεια των εποχούμενων” τόνισε ο περιφερειάρχης.

Ας ελπίσουμε λοιπόν στο… θαύμα της Παναγιάς σε λίγες ημέρες, αλλά και στη γέννηση του Χριστού, μπας και η φετινή υπόσχεση του Περιφερειάρχη βγει, επιτέλους, αληθινή…

Α.Π.