Παναγιώτης Κατσίβελας: Παράνομη χωματερή και στα Φιλιατρά

Παναγιώτης Κατσίβελας: Παράνομη χωματερή και στα Φιλιατρά

Δεν πέρασαν λίγες μέρες από την  προηγουμένη ανακοίνωσή μου, όπου παρουσίαζα και κατήγγειλα τη δημιουργία παράνομης χωματερής εντός του οικιστικού ιστού  των  Γαργαλιάνων, και ενώ συνεχίζονται νέες καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, πολίτες των Φιλιατρών μου κατήγγειλαν τη δημιουργία παράνομης χωματερής και στα Φιλιατρά, πάλι εντός του οικιστικού ιστού της πόλης, λίγα μέτρα από τα σπίτια και κυρίως κοντά στο Ειδικό Σχολείο, έναν τόπο με μεγάλη σημειολογία και σημασία για την κοινωνία μας. Με αυτό τον τρόπο ξεκινάει την καταγγελία του ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, για τη δημιουργία παράνομης  χωματερής και στα Φιλιατρά, μετά από αυτή που δημοσιοποίησε για τους Γαργαλιάνους. Και συνεχίζει:

 Η ανάπτυξη των νέων παράνομων χωματερών αποδεικνύει ότι είναι συνειδητή επιλογή της δημοτικής αρχής, επιλογή που εκθέτει σε δημόσιο υγειονομικό κίνδυνο τους πολίτες και των Φιλιατρών, αλλά κυρίως θέτει την πόλη σε κίνδυνο πυρκαγιάς. Αλήθεια,     γνωρίζουν η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και τα άλλα όργανα της Πολιτικής Προστασίας, τη δημιουργία νέων χωματερών στο Δήμο Τριφυλίας και έχουν μπει στο σχεδιασμό τους για τον περιορισμό του κινδύνου;

Το γνωρίζουν το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών και οι κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι; Το γνωρίζουν οι πολίτες; Ρώτησε κανέναν, πήρε τη γνώμη κανενός; Από το φωτογραφικό υλικό καθίσταται  καταφανής  και προφανής ο κίνδυνος τα Φιλιατρά να γίνουν παρανάλωμα πυρκαγιάς.

 Έτσι, για την ανευθυνότητα της δημοτικής αρχής, καλώ τον αντιδήμαρχο καθαριότητος να παραιτηθεί άμεσα, λόγω του κινδύνου που δημιουργεί, προκαλεί και εκθέτει τους πολίτες του Δήμου μας. Θα σκεφθεί κάποιος τί ζητάω; Φιλότιμο. Τόσους μήνες μετά το θάνατο του εργάτη καθαριότητας, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας και συνέπεια αυτής, όχι μόνο δεν παραιτήθηκε κανείς, αλλά ούτε Ένορκη Διοικητική Εξέταση δεν τόλμησαν να προκαλέσουν.  Ω καιροί, ω ήθη!