Παναγιώτης Κατσίβελας: Παράνομη νέα χωματερή στους Γαργαλιάνους

Παναγιώτης Κατσίβελας: Παράνομη νέα χωματερή στους Γαργαλιάνους

Διερχόμενος το δρόμο από Γαργαλιάνους προς Μάτι και εις την περιοχή του «όρχου»  των αυτοκινήτων της ΔΕ Γαργαλιάνων και εντός του οικιστικού ιστού της πόλεως, παρατήρησα αδικαιολόγητη κίνηση απορριμματοφόρου.

Ήταν για μένα μια πρόκληση να δω τι συμβαίνει και ευρέθηκα, εις απογοήτευσή μου, προ μιας δυσάρεστης  εκπλήξεως.

Την δημιουργία μιας νέας παράνομης χωματερής , και μάλιστα εντός της πόλεως των Γαργαλιάνων !!!, ανεξέλεγκτη και κυρίως απροστάτευτη. 

Λίγα μόλις μέτρα, από τα σπίτια της πόλεως. Μια εναπόθεση απορριμμάτων που γίνεται επί ημέρες, δεδομένου του όγκου των συγκεντρωμένων απορριμμάτων στην παράνομη χωματερή.

Κρυμμένη από τα όργανα του δήμου, κρυμμένη από το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας, κρυμμένη από τους πολίτες.

Και μάλιστα σε μια περίοδο που ο κίνδυνος φωτιάς είναι πάρα πολύ υψηλός και επιπρόσθετα  σε μια περίοδο που οι πυρκαγιές κατέστρεψαν το τόπο και οφείλαμε να σωφρονιστούμε και να σωφρονιστούνε.

Κατά παράβαση κάθε λογικής , και νόμων αλλά και οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας Γίνεται περισσότερο από προφανής η έκθεση  των πολιτών σε μαζικό υγειονομικό κίνδυνο  αλλά και στην έκθεση μιας ολόκληρης πόλης,   στον  κίνδυνο πυρκαγιάς . Όταν  ακόμα και οι γύρω δήμοι  καίγονταν , πόλεις εκκενώνονταν  Είναι νωπή στην μνήμη των Γαργαλιανιωτών  η τραγωδία των πυρκαγιών στην παλαιά χωματερή των Γαργαλιάνων.

Μετά από πολλές προσπάθειες είχαμε καταφέρει να κλείσουμε τις 5 από τις 6 χωματερές που είχε ο δήμος Τριφυλίας και μάλιστα έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Και είχαμε την υποχρέωση να κλείσουμε και την τελευταία  στο Αλιμάκι και να την αποκαταστήσουμε , αλλά η Περιφερειακή αρχή πάει πιο αργά και από χελώνα στο μεγάλο έργο της Κεντρικής Διαχείρισης των Απορριμμάτων . 

Η δημοτική αρχή προσπαθεί να μας επαναφέρει στην παλαιά αμαρτωλή εποχή. Είναι περισσότερον από βέβαιον ότι και στις άλλες Δ.Ε. του δήμου έχουν δημιουργηθεί παράνομες νέες χωματερές και καλώ τους πολίτες να αφυπνισθούν.

Είναι προφανές ότι με κόλπα, τερτίπια  και απάτες δεν λύνονται τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα.
Καθίσταται αναγκαίο να ακολουθήσει και η δικαστική οδός.

Παναγιώτης Κατσίβελας