«Παπαδοπούλειον»: 10 ηλικιωμένοι και μία εργαζόμενη θετικοί σε κορωνοϊό

«Παπαδοπούλειον»: 10 ηλικιωμένοι και μία εργαζόμενη θετικοί σε κορωνοϊό

Θετική στην COVID-19 βρέθηκε μία ηλικιωμένη φιλοξενούμενη στον Οίκο Φροντίδας «Παπαδοπούλειον» κατά τη διενέργεια των τακτικών και δειγματοληπτικών ελέγχων την εβδομάδα από 16 έως 22 Αυγούστου.

Ακολουθήθηκαν δε οι διαδικασίες που προβλέπονται από τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του, διεξήχθησαν αλλεπάλληλα PCR και rapid tests στο σύνολο του προσωπικού και των διαβιούντων στη Μονάδα. 

Τα αποτελέσματα των ελέγχων διέγνωσαν 11 θετικά κρούσματα στην COVID-19, μεταξύ των οποίων μία εργαζόμενη, η οποία ήταν πλήρως εμβολιασμένη.

Οι 10 ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι και όλοι καλά στην υγεία τους, με ήπια συμπτώματα και έχουν απομονωθεί σε δωμάτια καραντίνας, υπό πλήρη ιατρική και νοσηλευτική παρακολούθηση και φροντίδα. Η εργαζόμενη, όπως και οι στενές επαφές της, έχουν τεθεί εκτός εργασίας. 

Το ποσοστό εμβολιασμού ανέρχεται στο 83% για τους διαβιούντες στη Μονάδα., ενώ το προσωπικό είναι πλήρως εμβολιασμένο σε ποσοστό 92% και 8% εμβολιασμένο με τη μία δόση.

Από την πλευρά τους, η Διοίκηση, η Διεύθυνση, η επιστημονική ομάδα και όλο το προσωπικό της Μονάδας από την αρχή της πανδημίας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, τηρούν τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.