Παράταση και αναστολή οφειλών στις πυρόπληκτες περιοχές της Μεσσηνίας

Παράταση και αναστολή οφειλών στις πυρόπληκτες περιοχές της Μεσσηνίας

Εκδόθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων οι αποφάσεις για παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών για κατοίκους και επιχειρήσεις στις περιοχές της Μεσσηνίας που επλήγησαν πρόσφατα από τις πυρκαγιές.

Οι δύο αποφάσεις που εκδόθηκαν χθες αφορούν συνολικά 11 Κοινότητες των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Οιχαλίας.

Δήμος Πύλου-Νέστορος 
Η πρώτη απόφαση αφορά στην Κοινότητα Βλαχόπουλου της Δημοτικής Ενότητας Παπαφλέσσα, στις Κοινότητες Βασιλιτσίου και Χρυσοκελλαριάς της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης και την Κοινότητα Κρεμμυδίων της Δημοτικής Ενότητας Χιλιοχωρίων του Δήμου Πύλου – Νέστορος, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν λόγω πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν από τις 2 έως τις 6 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την απόφαση για τις περιοχές αυτές, παρατείνονται μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου του 2022 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων σε ΔΟΥ/Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση σε μία από τις παραπάνω πληγείσες Κοινότητες του Δήμου Πύλου – Νέστορος, που λήγουν ή έληξαν από 2/8/2021 μέχρι και 2/2/2022. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. Επίσης, αναστέλλεται μέχρι και την 2α/2/2022 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων την 2α/8/2021 οφειλών των εν λόγω προσώπων και οντοτήτων.

Δήμος Οιχαλίας
Η δεύτερη απόφαση της ΑΑΔΕ αφορά στην παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών των Κοινοτήτων Δασοχωρίου, Κάτω Μέλπειας, Αγριλόβουνου, Διαβολιτσίου, Παραπουγκίου, Καρνασίου και Δεσύλλα της Δημοτικής Ενότητας Ανδανίας του Δήμου Οιχαλίας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την απόφαση για τις περιοχές αυτές, παρατείνονται μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου του 2022 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων σε ΔΟΥ/Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση σε μια από τις παραπάνω πληγείσες Κοινότητες του Δήμου Οιχαλίας, που λήγουν ή έληξαν από 4/8/2021 μέχρι και 4/2/2022. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων /διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών. Επίσης, αναστέλλεται μέχρι και την 4η/2/2022 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων την 4η/8/2021 οφειλών των εν λόγω προσώπων και οντοτήτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη