Προεόρτια στην ιστορική Μονή Δημιόβης

Προεόρτια στην ιστορική Μονή Δημιόβης

Ξεκίνησαν, την Κυριακή 8 Αυγούστου, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις προς τιμήν της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την οποίαν πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης. Κατά το έθος οι εκδηλώσεις αυτές έχουν ως αφετηρία την Θεία Λειτουργία κατά την Κυριακή προ της Κοιμήσεως, ιερουργούντος, κατά το έθος, του εκάστοτε Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Έτσι και φέτος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιότατος  Αρχιμανδρίτης  Φίλιππος Χαμαργιάς, τηρώντας το έθιμο, ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους κατά την Ακολουθίαν της Αρτοκλασίας. Πλήθος κόσμου προσήλθε από την ευρύτερη περιοχή και την πόλη της Καλαμάτας, πολλοί δε εξ αυτών έφθασαν στη Μονή μετά από τρίωρη οδοιπορία, εκπληρώνοντας έτσι κάποιο προσωπικό τους τάμα προς την Παναγία την Δημιοβίτισσα.

Κατά το κήρυγμά του ο Πρωτοσύγκελλος αναφέρθηκε στο γεγονός της θεραπείας των δύο τυφλών και του κωφού δαιμονιζομένου της σημερινής ευαγγελικής περικοπής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “δυο τυφλοί και ένας κωφός δαιμονισμένος γίνονται σήμερα οδηγοί και δάσκαλοί μας στο δρόμο προς την σωτηρία”.