Πρώτη θέση σε τουρνουά στη Ρουμανία για τον Γιώργο Λαζαρίδη

Πρώτη θέση σε τουρνουά στη Ρουμανία για τον Γιώργο Λαζαρίδη

Σε δύο συνολικά  τουρνουά στη Ρουμανία αγωνίστηκε τις τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος έδωσε πολλά συνεχόμενα παιχνίδια σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, ενώ κατέκτησε και μια πρώτη θέση, στο consolation ταμπλό του BRD Bucharest Open.

Πρώτα ο Έλληνας πρωταθλητής στο τένις με αμαξίδιο συμμετείχε στο διεθνές τουρνουά της ITF Futures Series της πόλης Bascov, BRD Arges Open. Εκεί κέρδισε τον Ισπανό Ignacio Molins με 6-0, 6-0 και μπήκε στους «16» καλύτερους, όπου ηττήθηκε σε ένα κλειστό παιχνίδι από τον Ιάπωνα Tomoya Tachi, με 6-7 (6), 2-6.

Στο διπλό ο Λαζαρίδης είχε ως συμπαίκτη τον Τούρκο Hakan Gungor. Στον 1ο γύρο οι δύο αθλητές κέρδισαν τους Πολωνούς Przemyslaw Bonio και Krzysztof Brezyna με 6-0, 6-1. Στα προημιτελικά έδωσαν μια μεγάλη μάχη με τον Tachi και με τον Αμερικανό Jason Keatseangsilp, αλλά στο τέλος ηττήθηκαν με 7-5, 6-7 (6), 10-5.

Στη συνέχεια ο Λαζαρίδης αγωνίστηκε στο Βουκουρέστι και στο BRD Bucharest Open, το οποίο επίσης ανήκει στην κατηγορία της ITF Futures Series.

Εκεί ηττήθηκε στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό σε ακόμα ένα γεμάτο παιχνίδι με τον Γερμανό Christoph Wilke, με 6-1, 2-6, 4-6. Αγωνίστηκε έπειτα στο consolation ταμπλό, όπου κέρδισε 3 παιχνίδια και πήρε την 1η θέση.

Αρχικά επικράτησε του Ρουμάνου Stancu Ionut Filisan με 6-3, 6-2, στα ημιτελικά κέρδισε τον Γερμανό Markus Wasmund με 6-0, 6-3 και στον τελικό επιβλήθηκε του Ρουμάνου Mihai Gaita με 6-0, 6-2.

Και στο διπλό του τουρνουά του Βουκουρεστίου έπαιξε μαζί με τον Gungor, πετυχαίνοντας και πάλι την πρόκριση στα προημιτελικά, αφού κέρδισε στον 1ο γύρο τον Βέλγο Stan Devriese και τον Αυστριακό Josef Riegler με 6-3, 7-6 (9). Στα προημιτελικά οι δυο αθλητές ηττήθηκαν ξανά από τους Keatseangsilp και Tachi, σε έναν αγώνα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν όταν ήταν πίσω με 6-7 (5), 0-4.