Σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού

Σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού

Αρκετά ήταν και χθες τα κρούσματα στη Μεσσηνία, αφού ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 38 σε σύνολο 2.800 όλης της χώρας. Πλέον ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών είναι 31,57 κρούσματα ανά ημέρα, ενώ ανά 100.000 πληθυσμού είναι 23,76.

Οι μεταλλάξεις
Στοιχεία για τις μεταλλάξεις του Covid που έχουν εντοπιστεί από την έναρξη λειτουργίας του

Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έδωσε, επίσης, χθες στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.

Στη Μεσσηνία, λοιπόν, έχουν εντοπιστεί 19 κρούσματα Β.1.1.318 (Variant E484K), 1 κρούσμα B.1.351/501Y.V2 (Beta), καθώς και 25 κρούσματα B.1.617.2 (Delta).

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Νοσοκομείο Καλαμάτας
Στο μεταξύ, χθες η διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής Ιατρικής Υπηρεσίας, καθώς και στελέχη όλων των εμπλεκόμενων τμημάτων του νοσοκομείου, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και ιδιαίτερα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, από την αυξημένη προσέλευση υπόπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID 19, αλλά και την ταυτόχρονη αντιμετώπιση των αυξημένων έκτακτων παθολογικών και χειρουργικών περιστατικών που προσέρχονται μέσω ΕΚΑΒ.

Η κατάσταση στην Κλινική Covid 19
Τους 28 έφθασαν χθες οι ασθενείς στην Κλινική Covid 19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αφού έγιναν πέντε εισαγωγές, ενώ δόθηκαν και δύο εξιτήρια.
Π.Μπ.