Σε ρυθμούς προετοιμασίας ο Απόλλωνας-πρώτα φιλικά με Κόρινθο και Παπάγο

Σε ρυθμούς προετοιμασίας ο Απόλλωνας-πρώτα φιλικά με Κόρινθο και Παπάγο

Σε φουλ προπονητικούς ρυθμούς βρίσκεται η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμάτας που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη στο Κλειστό της Παραλίας την προετοιμασία της για το νέο πρωτάθλημα της Pre-League.

Με …συσσωρευμένη ενέργεια από την περασμένη σαιζόν, οπότε η ΕΟΠΕ είχε αποφασίσει να μην διεξαχθεί η διοργάνωση, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της πανδημίας, οι «μελανόλευκες» είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν την εκπληκτική πορεία των τελευταίων ετών, που ήδη οδήγησε στην σπουδαία διάκριση της κατάκτησης του τίτλου της Α2 κατηγορίας. Στην Pre-League τα …νερά είναι αχαρτογράφητα, αλλά σίγουρα ο πήχης έχει ανέβει σημαντικά, με την καλαματιανή ομάδα όμως να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στην πρόκληση. Στόχος είναι η εξασφάλιση μιας θέσης στην πρώτη 3άδα του 2ου Ομίλου, κάτι που οδηγεί στην απ’ ευθείας παραμονή στην κατηγορία και παράλληλα δίνει το δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι-οφ ανόδου.

Σε αυτή την προσπάθεια ο Απόλλωνας θα βασιστεί σε ένα σύνολο έμπειρων, αλλά νεαρών στην πλειοψηφία τους παικτριών, οι οποίες δουλεύουν σταθερά μαζί τα τελευταία χρόνια κι αυτό αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς σημαίνει αγωνιστική ομοιογένεια, αλλά και «οικογενειακό» κλίμα, στο οποίο θα είναι πιο εύκολο να ενσωματωθούν και οι «νεοφερμένες».

Επιπλέον και αυτή τη φορά διοίκηση και τεχνικό τιμ εμπιστεύονται νεαρά κορίτσια χωρίς μεγάλες αγωνιστικές παραστάσεις, που είναι σε θέση να βοηθήσουν την ομάδα και να εξελιχθούν αγωνιστικά. Ειδικότερα, το μέχρι τώρα ρόστερ του Απόλλωνα συγκροτούν οι εξής βολεϊμπολίστριες: Κλειώ Βενέτη, Εβελίνα Μπεσή, Σοφία Γκιαούρη, Νίκη Γιόλλα, Νίκη Κόλλια, Κωνσταντίνα Καραμούντζου, Μαρία Θεοδωρακέα, Χρύσα Καράμπελα, Σοφία Καρακύκλα, Λίνα Αποστολοπούλου, Αγγελική Γρίβα, Ειρήνη Σακελλαρίου και Μαρία Κωνσταντοπούλου.

Οι προπονήσεις των «μελανόλευκων» συνεχίζονται καθημερινά στο Κλειστό της Παραλίας, με τον Μπάμπη Μυτσκίδη να έχει στο πλευρό του στο τεχνικό τιμ, την έμπειρη Καλαματιανή προπονήτρια, Βιβή Τασιοπούλου, και την εμβληματική παλαίμαχη πια αρχηγό της εθνικής ομάδας γυναικών, Μαρία Κωστοπούλου, ενώ από πλευράς διοίκησης η παρουσία της Βίκυ Καραμπάτσου εγγυάται ότι το επίπεδο οργάνωσης και λειτουργίας του συλλόγου θα παραμείνει επαγγελματικό.

Στο πρόγραμμα είναι ήδη «κλεισμένα» και τα πρώτα φιλικά παιχνίδια, τα οποία θα διεξαχθούν στην Καλαμάτα με αντίπαλο την Κόρινθο (11/9) και τον ΑΣ Παπάγου (12/9).

Το πρωτάθλημα της Pre-League βόλεϊ γυναικών είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 23 Οκτωβρίου, με τον Απόλλωνα να κάνει πρεμιέρα στο Κλειστό της Παραλίας, απέναντι στην Άρτεμη Κορυδαλλού. Το πρόγραμμα της πρεμιέρας του Β’ Ομίλου συμπληρώνουν οι συναντήσεις Ναύαρχος Βότσης-ΧΑΝΘ, ΦΟ Βριλησσίων-ΓΣ Ηλιούπολης.