Σήμερα η σύμβαση για το λιμάνι Κυπαρισσίας από Νίκα παρουσία Σκάλκου

Σήμερα η σύμβαση για το λιμάνι Κυπαρισσίας από Νίκα παρουσία Σκάλκου

Σήμερα στο δημαρχείο Κυπαρισσίας και ώρα 3.00 μ.μ. θα υπογράψει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, τη σύμβαση για το νέο έργο στο λιμάνι Κυπαρισσίας με τον εργολάβο, παρουσία του γ.γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης, Δημήτρη Σκάλκου.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες το μεσημέρι το γραφείο δημάρχου Τριφυλίας αναγράφεται: «Την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021, ο Δήμαρχος Τριφυλίας θα υποδεχθεί τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα στην Κυπαρισσία, όπου στις 15:οο μ.μ. το μεσημέρι θα υπογράψει σύμβαση με τον εργολάβο, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρη Σκάλκου.

Το έργο προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ αφορά την αποκατάσταση των ζημιών από θεομηνίες στον παλαιό προσήνεμο μόλο του λιμανιού της Κυπαρισσίας και της απομάκρυνσης των προσχώσεων από την λιμενολεκάνη».
Αξίζει να τονισθεί ότι δεν έγινε ανοιχτός διαγωνισμός αλλά διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την ανάθεση του έργου στην οποία κλήθηκαν οι εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., ΕΡΤΕΚΑ Α.Ε. και ΤΑΛΩΣ Α.Τ.Ε. Η εταιρεία ΕΡΤΕΚΑ Α.Ε. έδωσε μέση έκπτωση 17% και αναδείχθηκε οριστικός ανάδοχος και το συνολικό ποσό της σύμβασης που θα υπογραφεί ανέρχεται στα 2.905.000 ευρώ.

Του Ηλία Γιαννόπουλου