Συνεχίζει την αγωνιστική δράση σε Ρουμανία, Τσεχία ο Γιώργος Λαζαρίδης

Συνεχίζει την αγωνιστική δράση σε Ρουμανία, Τσεχία ο Γιώργος Λαζαρίδης

Το χαμένο αγωνιστικό έδαφος της «καραντίνας» παλεύει να καλύψει ο Γιώργος Λαζαρίδης, με την παρουσία του σε αλλεπάλληλα διεθνή τουρνουά τους τελευταίους μήνες και παράλληλα εντατικό πρόγραμμα προπονήσεων. Την αναγκαστική απραξία αντισταθμίζει σε μεγάλο βαθμό η «δίψα» του Καλαματιανού Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο.

Η προετοιμασία του Λαζαρίδη, εκτός από το κύριο «ορμητήριό» του που είναι το γήπεδο τένις του ΑΣ ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ,  με προπονητές τους Χάρη Αγγελόπουλο και Πάνο Σταυριανέα, περιλαμβάνει προπονήσεις στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο 1ο αθλητικό κέντρο Δήμου Γέρακα με τον προπονητή της Εθνικής ομάδας Γιώργο Κόντο, αλλά και στις εγκαταστάσεις του Κalamata Tennis Garden.στη Νέα Είσοδο, που διευθύνει ο έμπειρος προπονητής Χρήστος Χριστόπουλος, σε μια προσπάθεια εξοικείωσης με την χωμάτινη επιφάνεια, που αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση σε κάποια τουρνουά.

Η ατζέντα του σπουδαίου Καλαματιανού αθλητή περιλαμβάνει κατά τους τρεις θερινούς μήνες επτά συνολικά τουρνουά, που έχουν αποφέρει έως τώρα αξιόλογες διακρίσεις. Η αρχή είχε γίνει τον Ιούνιο με συμμετοχή στο τουρνουά Leibnitz Open στην Αυστρία, με τον Γιώργο να φτάνει μέχρι τους ημιτελικούς, τόσο στο μονό όσο και στο διπλό, ενώ ακολούθησε η Κροατία με πρωτιά στο consolation (δεύτερη ευκαιρία) του Sirius Open και κατάκτηση του τίτλου στο διπλό στο Zagreb open.

Τον Ιούλιο ο πρωταθλητής μας έλαβε μέρος στο Swiss open, που διεξήχθη στη Γενεύη της Ελβετίας και απέφερε την πρόκριση στην 4άδα του μονού, ενώ ένα βήμα πιο μακριά έφτασε (22-25/7) στο διεθνές τουρνουά όπεν στην πόλη Umag  της Κροατίας, συμμετέχοντας στον τελικό του διπλού (2η θέση).

Το πρόγραμμα του Αυγούστου περιλαμβάνει 4-11/8 δυο τουρνουά στην Ρουμανία, στις πόλεις Pitesti και Βουκουρέστι και θ’ ακολουθήσει 17-21 ένα ακόμη ταξίδι, στην Τσεχία. Μέσα απ’ όλη αυτή την αγωνιστική πορεία, ο Γιώργος Λαζαρίδης επιδιώκει να ξαναβρεί την καλή αγωνιστική του φόρμα και να βελτιώσει την θέση του στην παγκόσμια κατάταξη.