Συνεχίζονται οι προβολές ντοκιμαντέρ τις Δευτέρες στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Συνεχίζονται οι προβολές  ντοκιμαντέρ τις Δευτέρες  στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας

Με το ιταλικό ντοκιμαντέρ της Ρεμπέκα Μπάσο «Μπασίλ’ όρα” (84′) συνεχίζονται οι προβολές της Δευτέρας στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης (Μπενάκη 11).

Ο Τζουζέπε Μπάσσι, ένας αεικίνητος άνδρας 100 χρονών, αφηγείται την ιστορία του από τον πόλεμο και το ότι ήταν κρατούμενος στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από το 1942 έως το 1946 ο Τζουζέπε ήταν κρατούμενος σε διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης: Ταμπόφ, Οράνκι και Σούζνταλ. Κατάφερε να γνωρίσει πολύ κόσμο και έμαθε πολλές ιστορίες.

Αφηγήτρια και δεύτερος χαρακτήρας της ιστορίας είναι η ηθοποιός Καρίνα Αρουτιούνιαν, που υποδύεται το ρόλο μιας Ρωσίδας που ζει χρόνια στην Ιταλία, της οποίας ο παππούς πολέμησε στο πλευρό της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σε αυτήν την ιστορία οι δύο χαρακτήρες είναι πολύ κοντά συναισθηματικά, ωστόσο είναι διαμετρικά αντίθετοι. Ενώ τόσο ο Τζουζέπε όσο και η ιστορία του είναι αληθινοί, η Κατερίνα είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας. Με αυτόν τον τρόπο η φαντασία και η πραγματικότητα είναι συνυφασμένες σε όλη την ιστορία.

Ο Τζουζέπε είναι ένας ηλικιωμένος που πολέμησε στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο σοβιετικό μέτωπο, ενώ η Κατερίνα είναι μία γυναίκα που δεν είχε άμεση σχέση με τον πόλεμο, που έζησε μία εντελώς διαφορετική ζωή, αλλά που προέρχεται από τη χώρα όπου ο Τζουζέπε υπέμεινε πολλά βασανιστήρια.  

Η προβολή θα ξεκινήσει στις 9.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο. Η δε ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Επίσης, παρακαλούνται οι φίλοι που θα προσέλθουν να τηρούν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας για την πρόληψη του Covid-19 (αποστάσεις, μάσκες, χρήση αντισηπτικού).