Βασίλης Σπηλιώτης: «Πολύ δύσκολη η περυσινή χρονιά, είμαστε κοντά στα σωματεία…»

Βασίλης Σπηλιώτης: «Πολύ δύσκολη η περυσινή χρονιά, είμαστε κοντά στα σωματεία…»

Παρουσία της διοίκησης της ΕΠΣ Μεσσηνίας, του προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Μεσσηνίας, Νίκου Κοσσάρη, εκπροσώπων σωματείων, και προπονητών, διεξήχθησαν τη Δευτέρα το βράδυ στις εγκαταστάσεις του «Tennis Club” (Δυτική Παραλία Καλαμάτας), οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων Α΄, Α1, Β΄ Τοπικής κατηγορίας και του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας Βασίλης Σπηλιώτης στη σύντομη ομιλία του ανέφερε: «Εκτός από τις κληρώσεις των τοπικών πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου Μεσσηνίας έχει οριστεί  και η Γενική Συνέλευση της Ένωσης. Επειδή δεν υπάρχει απαρτία, η Γ.Σ. θα επαναληφθεί σε μία ώρα με τους παρόντες. Η περυσινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη και υπήρξε μεγάλο χρονικό διάστημα αδράνειας λόγω των περιοριστικών μέτρων. Εμείς ως Ένωση, κάναμε προσπάθειες για την ελάφρυνση των σωματείων. Σίγουρα παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα λόγω Covid – 19. Είμαστε πάντα κοντά στα σωματεία.

Σας ενημερώνω πως εκδόθηκε νέα ΚΥΑ για τα μέτρα που θα ισχύσουν στους αγωνιστικούς χώρους. Τα νέα μέτρα μπορείτε να τα πληροφορηθείτε από το site της ΕΠΣΜ. Ευχή όλων μας να ολοκληρωθεί ομαλά η νέα αγωνιστική περίοδος».

Γενική Συνέλευση
Μετά τις κληρώσεις των πρωταθλημάτων Α΄, Α1 κατηγορίας και του Κυπέλλου Μεσσηνίας, διεξήχθη η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Μεσσηνίας, όπου υπήρχε ικανοποιητική συμμετοχή αντιπροσώπων σωματείων.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης αφού διάβασε τον  κατάλογο των αντιπροσώπων (τακτικών και αναπληρωματικών) των σωματείων, στη συνέχεια ορίστηκαν οι 3 γραμματείς της Γ.Σ. Πρόκειται για τους Φώτιο Μαθιό, Κωνσταντίνο Σουγλέρη, Χρήστο Τάτση. Ακολούθως, ο ταμίας της ΕΠΣΜ Παναγιώτης Καλκαβούρας, παρουσίασε τον διοικητικό απολογισμό για το 2020. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Μεσσηνίας με τον ΑΟ Διαβολιτσίου να κατακτά το τρόπαιο. Επίσης δεν ολοκληρώθηκαν τα τοπικά πρωταθλήματα με εντολή της ΕΠΟ, λόγω της Covid-19 και δεν υποβιβάστηκε καμία ομάδα από τις 3 κατηγορίες.

Η ΕΠΣ Μεσσηνίας προκήρυξε τα τοπικά πρωταθλήματα και το Κύπελλο Ερασιτεχνών, τα οποία ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο, αλλά το Νοέμβριο διεκόπησαν με εντολή της ΕΠΟ λόγω της Covid-19.

O διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα. Ο κ. Καλκαβούρας παρουσίασε και τον οικονομικό απολογισμό για το 2020.

Όσον αφορά στα έσοδα, αυτά ανήλθαν σε 49.164 ευρώ, ενώ τα έξοδα σε 44.823,09. Το διαθέσιμο ποσό είναι 4.286,5 ευρώ.

Ο οικονομικός απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα.
Ακόμη παρουσιάστηκε η Έκθεση της  Εξελεγκτικής Επιτροπής. Τέλος, ο ταμίας της Ένωσης Παναγιώτης Καλκαβούρας, παρουσίασε και τον οικονομικό προϋπολογισμό για το 2021. Τα έσοδα προβλέπονται σε 127,455 ευρώ, ενώ τα έξοδα στο ίδιο ποσό. Εγκρίθηκε  δε ομόφωνα από τη Γ.Σ..

Mεγάλο ποσό για τα δελτία…
Ο αντιπρόσωπος του Εθνικού Μελιγαλά πάτερ Βασίλειος Διακουμάκος, ανέφερε ότι το ποσό για τα δελτία είναι πολύ υψηλό.  Για παράδειγμα για 10 μετεγγραφές θα απαιτηθούν 1.500 ευρώ τα οποία πηγαίνουν στην ΕΠΣΜ. Ο πρόεδρος της Ένωσης Βασίλης Σπηλιώτης συμφώνησε πως είναι υψηλό το ποσό, αλλά η ΕΠΣΜ πάνω σ’ αυτό το θέμα εφαρμόζει εντολή της ΕΠΟ, η οποία έχει λάβει σχετικές οδηγίες από τις YEFA – FIFA.

Επίσης, σημείωσε πως ο Νομός Μεσσηνίας δεν έχει καμία ομάδα στη Super League, ώστε να έχει οικονομικά οφέλη, κάτι που συμβαίνει με άλλες ενώσεις.

Έτσι η ΕΠΣΜ δεν έχει τη δυνατότητα να συγκεντρώνει μεγάλους  πόρους για να στηρίζει τα σωματεία.

Από την πλευρά του ο αντιπρόσωπος της Ακαδημίας Παμίσου Μεσσήνης, Γιώργος Καπερώνης, στάθηκε στη διαδικασία που χρειάζεται για την έκδοση  των δελτίων (υπάρχουν πλέον ορισμένου χρόνου). Ο δε κ. Σπηλιώτης προέτρεψε τους αντιπροσώπους των σωματείων να προχωρήσουν το συντομότερο στην κατάθεση των νέων δελτίων, ώστε οι ποδοσφαιριστές να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.