1ο ΓΕΛ Καλαμάτας: Εικόνες… Αποκάλυψης, παραβίασαν μέχρι και το χρηματοκιβώτιο

1ο ΓΕΛ Καλαμάτας: Εικόνες… Αποκάλυψης,  παραβίασαν μέχρι και το χρηματοκιβώτιο

-Μπήκαν και τα έσπασαν ξανά στα ΕΠΑΛ της Κρήτης

Έληξε χθες το πρωί η κατάληψη στο 1ο ΓΕΛ Καλαμάτας, με το διευθυντή του σχολείου και τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς να μην μπορούν να πιστέψουν τις εικόνες που αντίκρισαν.

Ειδικότερα, όταν κατάφεραν να κόψουν τις αλυσίδες που κρατούσαν τις πόρτες κλειστές, είδαν σπασμένες τις περισσότερες πόρτες των αιθουσών του ισογείου, παραβιασμένο το κυλικείο, απ’ όπου είχαν κλαπεί χρήματα που υπήρχαν σε αυτό, καθώς και όλα τα τρόφιμα, ενώ οι εισβολείς κατάφεραν να μπουν ακόμη και στο γραφείο του διευθυντή, όπου παραβίασαν χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν το περιεχόμενό του.

Έκλεισαν το ρεύμα για να μη γράφουν οι κάμερες
Όπως μας εξήγησε ο διευθυντής του σχολείου, Χριστόδουλος Στυλιανίδης, όσοι μπήκαν στο χώρο, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν κάμερες, αρχικά τις κάλυψαν με υφάσματα για να μην καταγράφουν σωστά και εν συνεχεία έκλεισαν το ρεύμα και απενεργοποιήθηκαν.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι μέχρι να γίνει διακοπή εγγραφής υπάρχει υλικό που η Αστυνομία έχει στα χέρια της, καθώς οι καταληψίες δεν κατάφεραν να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν το καταγραφικό.

Αποτυπώματα
Πέραν του υλικού των καμερών, στο σχολείο χθες βρέθηκε και κλιμάκιο της Σήμανσης, συλλέγοντας αποτυπώματα, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αρκετά και αναμένεται άμεσα να διασταυρωθούν.

Ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ

Χριστόδουλος Στυλιανίδης
Μιλώντας σχετικά ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ, Χριστόδουλος Στυλιανίδης, δήλωσε ότι όταν μπήκε στο σχολείο συνάντησε ένα χάος και σοκαρίστηκε από την εικόνα. Ο ίδιος εκτιμά ότι οι ζημιές ξεπερνούν τα 10.000 ευρώ, σχολιάζοντας πως δεν μπορεί να αντιληφθεί το σκεπτικό όσων κατέστρεψαν το σχολείο.

Φόβοι για την κατάσταση στο συγκρότημα της Αθηνών
Αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ανθρώπους του Δήμου Καλαμάτας, ενώ το τόνισε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, είναι τι θα αντικρίσουν στο σχολικό συγκρότημα της Αθηνών (συστεγάζονται 4ο ΕΠΑΛ και 6ο ΓΕΛ), όταν καταφέρουν να εισέλθουν.

Όπως ειπώθηκε, έχουν πληροφορίες ότι οι ζημιές είναι ήδη πολλές και γι’ αυτό θα πρέπει το συντομότερο η κατάληψη να λήξει.

Θανάσης Βασιλόπουλος
Από κοντά τις καταστροφές είδε και ο δήμαρχος Καλαμάτας, δηλώνοντας ότι «δυστυχώς οι άσχημες καταστάσεις συνεχίζονται και φέτος σε σχολεία της πόλης».

Πρόσθεσε, δε, ότι στο 1ο Λύκειο αντίκρισε τη μανία κάποιων που προσπάθησαν να καταστρέψουν τα πάντα, ενώ ανέφερε ότι παραμένει κλειστό το σχολικό συγκρότημα της Αθηνών, με τον ίδιο να έχει προγραμματίσει για χθες ευρεία σύσκεψη, όπου θα συμμετείχαν Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία, προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα αντιμετωπιστεί η κατάληψη. Κι αυτό, γιατί πρέπει να ανοίξει και το συγκεκριμένο σχολείο και να αποφευχθούν περισσότερες φθορές, καθώς, όπως έχει ενημερωθεί, είναι αρκετές.

Ξαναμπήκαν και έσπασαν στο συγκρότημα της Κρήτης
Μπορεί το πρωί της Τετάρτης η κατάληψη στα ΕΠΑΛ της Κρήτης να έληξε, όμως το ίδιο βράδυ κάποιοι επέστρεψαν και προκάλεσαν νέες φθορές, αυτή τη φορά και σε αίθουσες του 1ου ορόφου.

Η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ

Όπως σχολίασε η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ, Ελένη Θεοδωρακάκου, όσοι μπήκαν βρήκαν τα κατεστραμμένα από την κατάληψη θρανία που ήταν προς απομάκρυνση και τα έβαλαν ξανά μπροστά στην πόρτα. Επίσης, έσπασαν ξανά παράθυρα, αυτή τη φορά του 1ου ορόφου καθώς και του 2ου , κι αφού έβγαλαν θρανία από τις αίθουσες, τα πέταξαν στο προαύλιο του συγκροτήματος.

Τέλος, ανέφερε ότι το σχολείο χθες δε λειτούργησε, αφού ενώ ήταν έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές, μετά τις νέες φθορές κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο.


Π.Μπ.