57χρονος απατεώνας άρπαζε χρήματα από εστιάτορες με πρόσχημα πλούσιους πελάτες

57χρονος απατεώνας άρπαζε χρήματα από εστιάτορες με πρόσχημα πλούσιους πελάτες

Σε όλη την Ελλάδα, και κυρίως σε τουριστικές περιοχές, δρούσε εδώ και μια δεκαετία ένας 57χρονος απατεώνας που έταζε σε εστιάτορες Σαουδάραβες σεΐχηδες για πελάτες και, τελικά, έπεσε στα χέρια των Αρχών.

Οι Αρχές έχουν εξιχνιάσει μέχρι στιγμής περιπτώσεις εξαπάτησης σε Τρίπολη, Ιωάννινα, Πάτρα, Έδεσσα, Λάρισα, Σέρρες, Ρέθυμνο και αλλού, ενώ εκτιμάται ότι έχει εξαπατήσει περίπου 40 επιχειρηματίες.

Οι Σαουδάραβες και οι γιατροί
Ο 57χρονος είχε σκαρφιστεί ένα απίστευτο κόλπο, προκειμένου να βγάζει χρήματα. Υποσχόταν σε επιχειρηματίες εστίασης πως θα πάει στα εστιατόριά τους Σαουδάραβες σεΐχηδες ή πολύ διάσημους γιατρούς και με αυτό τον τρόπο τούς αποσπούσε μεγάλα ποσά.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ ο Χανιώτης επιχειρηματίας, Αντώνης Γοναλάκης, άκουσε στο τηλέφωνο για δεύτερη φορά, μέσα σε τρία χρόνια, τη χαρακτηριστική φωνή του ίδιου ανθρώπου, που προσπαθούσε να τον πείσει να κλείσει τραπέζι στην ψαροταβέρνα του για πάμπλουτους Σαουδάραβες, οι οποίοι θέλουν να φάνε… αστακούς και τα πιο ακριβά ψάρια.

«Μου λέει: είμαι ο καπετάν Μανώλης από μία θαλαμηγό και κατευθύνομαι από Ιταλία για Ρόδο. Έχω μαζί μου 25 σεΐχηδες Σαουδάραβες πάμπλουτους, έχουμε ακούσει για εσάς, για το εστιατόριό σας και θέλουμε να έρθουμε σε εσάς να φάμε στον Κίσσαμο», του είπε μεταξύ άλλων.

Επίσης, ότι οι πλούσιοι πελάτες θέλουν ένα πολύ συγκεκριμένο κρασί που δεν υπάρχει στην Κρήτη και βγαίνει μόνο στη Σαντορίνη και πως μπορεί να το προμηθευτεί ο ίδιος, ενώ το… τραπέζι που κανόνιζε για τους Σαουδάραβες θα άγγιζε τα 5.000 ευρώ.

Έπεσε στη «φάκα»
Ζήτησε δε από τον καταστηματάρχη να του καταθέσει πρωί πρωί μέσω ΕΛΤΑ 300 ευρώ για να αγοράσει το περίφημο κρασί. Ο καταστηματάρχης, όμως, κατάλαβε ότι πρόκειται για τον απατεώνα που τον είχε ξανακαλέσει τα προηγούμενα χρόνια και τότε του είχε πει ότι θα πάει για φαγητό διάσημους γιατρούς, κι έτσι ειδοποίησε την Αστυνομία.

Μαζί με αστυνομικούς πήγε στα ΕΛΤΑ, υποτίθεται για να κάνουν την κατάθεση, και κατάφερε να αποσπάσει την πληροφορία για το πού βρίσκεται ο 57χρονος. Μόλις ο απατεώνας τού είπε ότι βρίσκεται στο Βραχάτι Κορινθίας, ο διοικητής του ΑΤ Κισσάμου επικοινώνησε με το τμήμα της περιοχής και ζήτησε από τους συναδέλφους του να πάνε στα ΕΛΤΑ και να τον συλλάβουν.

Της Βίκυς Βετουλάκη