Α. Χαρίτσης: «Oι υπουργοί δεν είχαν τίποτα να ανακοινώσουν για τις εκρηκτικές ανατιμήσεις»

Α. Χαρίτσης: «Oι υπουργοί δεν είχαν τίποτα να ανακοινώσουν για τις εκρηκτικές ανατιμήσεις»

«Με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε στη Βουλή το ζήτημα των αυξήσεων σε είδη διατροφής, βασικά προϊόντα και υπηρεσίες και πρωτίστως στο ηλεκτρικό ρεύμα, που πλήττουν ολόκληρη την κοινωνία και κυρίως τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη βιομηχανία» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο ρ/στ «Πειραιάς, Κανάλι 1».

«Μετά αδράνεια μηνών οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν είχαν τίποτα να ανακοινώσουν για τις ανατιμήσεις» συνέχισε ο ίδιος, τονίζοντας: «Δουλειά της κυβέρνησης είναι να παρεμβαίνει και όχι να παρακολουθεί τις εξελίξεις».

«Ζητήσαμε από την κυβέρνηση τη ρύθμιση της αγοράς ώστε να αντιμετωπιστεί η χειραγώγησή της από ολιγοπωλιακές πρακτικές, ειδικά προγράμματα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και μείωση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα και το πετρέλαιο» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι «οι αυξήσεις στην ενέργεια επηρεάζουν το σύνολο της οικονομίας» και ότι «η ελληνική οικονομία για δεκαετίες αναπτύχθηκε χάρη στο φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα και τους τελευταίους μήνες βρεθήκαμε να έχουμε την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή στην Ευρώπη».

«Επί ΣΥΡΙΖΑ και σε πολύ δύσκολες συνθήκες, τα τιμολόγια της ΔΕΗ όχι μόνο δεν αυξήθηκαν, αλλά είχαμε και μεσοσταθμική μείωση 12%» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ «παρά τις ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές, καταφέραμε να διατηρήσουμε το δημόσιο έλεγχο και στη ΔΕΗ, αλλά και τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τη ΔΕΠΑ υποδομών. Με τη Ν.Δ. είδαμε αυξήσεις στα τιμολόγια ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019», κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.