Αλ. Χαρίτσης: «Απαιτείται άμεση αναστολή προανάρτησης Κτηματολογίου στη Μεσσηνία»

Αλ. Χαρίτσης: «Απαιτείται άμεση αναστολή προανάρτησης Κτηματολογίου στη Μεσσηνία»

Συνάντηση με το Σύλλογο Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Μεσσηνίας είχε χθες στην Καλαμάτα ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αφού ο κ. Χαρίτσης ενημερώθηκε για τα συνολικότερα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο, ο Σύλλογος Μεσσήνιων Μηχανικών ενημέρωσε για το γενικευμένο πλέον πρόβλημα λαθών και σφαλμάτων κατά την προανάρτηση του Κτηματολογίου σε όλη τη Μεσσηνία, κάτι που έχει δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση σε ιδιοκτήτες και μηχανικούς.

Παρά την αναστολή που δόθηκε στην Τριφυλία, εξαιτίας των λαθών που παρατηρήθηκαν στη συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτησιών, το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται πλέον στην Οιχαλία, τη Μάνη, αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού.

Ο κ. Χαρίτσης συμφώνησε με το αίτημα των μηχανικών του νομού για αναστολή της προανάρτησης σε όλους τους Δήμους που αντιμετωπίζουν το ίδιο ζήτημα, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος να επεξεργαστούν σωστά τα απαραίτητα τοπογραφικά και να διορθωθούν αδικίες.

Παράλληλα, απαιτείται να βελτιωθεί η λειτουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογής καταχώρησης των ιδιοκτησιών και να καταχωρηθούν σωστά οι δημόσιοι χώροι.

Ο κ. Χαρίτσης υπενθύμισε στους εκπροσώπους του Συλλόγου την κοινοβουλευτική παρέμβαση που έκανε προ ημερών για το ζήτημα της Τριφυλίας κατόπιν συνεννόησης με τον τοπικό Σύλλογο Μηχανικών. Τους ενημέρωσε, επίσης, για την επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο υπουργό κ. Λιβάνιο συνολικότερα για το Κτηματολόγιο στη Μεσσηνία και τους μετέφερε τη βούληση του υπουργού να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό.