Αλέξης Χαρίτσης: «Οι υπέρογκες αυξήσεις είναι η πραγματικότητα των πολιτών»

Αλέξης Χαρίτσης: «Οι υπέρογκες αυξήσεις είναι η πραγματικότητα των πολιτών»

«Η ασφαλιστική αντιμεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα ξηλωθεί από την επόμενη προοδευτική κυβέρνηση» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο ρ/στ «Στο Κόκκινο 105.5».

«Οι φορολογούμενοι θα επωμιστούν το υπέρογκο κόστος μετάβασης στο νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα» υπογράμμισε ο ίδιος, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση υπονομεύει τη δημοσιονομική σταθερότητα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας» καθώς «για τα επόμενα 40 χρόνια το όποιο αναπτυξιακό πλεόνασμα θα πρέπει να καλύπτει την τρύπα του νέου συστήματος αντί να στηρίζει την πραγματική οικονομία».

«Πρόκειται για μια λογική αντικοινωνική και αντιαναπτυξιακή που έχει αποτύχει διεθνώς» συνέχισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «μια σειρά από χώρες εγκατέλειψαν άρον – άρον το κεφαλαιοποιητικό σύστημα, καθώς είδαν το κόστος και τους κινδύνους που περιέχει». «Μετά τη διάλυση της εργασίας, το νέο πτωχευτικό νόμο και τον αποκλεισμό χιλιάδων νέων από τα ΑΕΙ, ο κ. Μητσοτάκης δημιουργεί άλλο ένα πεδίο ανασφάλειας για τους πολίτες» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Βλέπουμε μια επανάληψη της καταστροφικής πολιτικής που ζήσαμε πριν από 10 χρόνια, όταν οι τότε κυβερνήσεις προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι θα ξεπεραστεί η κρίση αν ισοπεδωθεί η εργατική και περιβαλλοντική νομοθεσία» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης, αναφερόμενος και στο «νομοσχέδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, με το οποίο η κυβέρνηση περιορίζει την προστασία σε αιγιαλό και παραλία».

«Η ανάπτυξη δε θα έρθει μέσα από λογικές πλιάτσικου στη δημόσια περιουσία» ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο κ. Χαρίτσης σχολίασε το «κύμα ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, την ενέργεια και τις πρώτες ύλες που επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις», υπενθυμίζοντaς ότι «από τις 16 Ιουλίου έχουμε καταθέσει επίκαιρη επερώτηση για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπίσει αυτό το κύμα ανατιμήσεων. Ακόμα δεν έχει καν συζητηθεί στη Βουλή».

«Η εξωραϊσμένη εικόνα που περιμένουμε να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ, δεν έχει καμία σχέση με ό,τι βιώνουν οι πολίτες» κατέληξε ο Αλ. Χαρίτσης.