Άνω Μεσσηνία: Ξεκίνησαν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές

Άνω Μεσσηνία: Ξεκίνησαν αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές

Εργασίες  καθαρισμού  ρεμάτων στην πυρόπληκτη περιοχή της Άνω Μεσσηνίας έχουν ξεκινήσει μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας από την Παρασκευή 27 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος.

Χρησιμοποιούνται δύο μηχανήματα έργου (ερπυστριοφόρος φορτωτής και εκσκαφέας – φορτωτής τύπου JCB) και κάνουν παρεμβάσεις στην Κοινότητα Αγριλόβουνου και συγκεκριμένα στη διασταύρωση του ρέματος που διασχίζει το χωριό με την επαρχιακή οδό και με κατεύθυνση προς την καμένη περιοχή. Ο σχεδιασμός προβλέπει αντίστοιχες παρεμβάσεις και σε άλλες Κοινότητες της ευρύτερης πυρόπληκτης περιοχής, όπου απαιτείται.

Αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις

Παράλληλα ενεργοποιήθηκαν και δύο υπάρχουσες αντιπλημμυρικές εργολαβίες, λαμβάνοντας εντολή από την Τεχνική Υπηρεσία για παρεμβάσεις σε μεγαλύτερα ρέματα, όπως ο Βίας και ο Αμφίτας.

Ειδικότερα, για το ρέμα Αμφίτας η παρέμβαση θα υλοποιηθεί από το χωριό Μάνδρα έως την Κάτω Μέλπεια, ενώ για το ρέμα Βίας θα ξεκινήσει νότια του Διαβολιτσίου και θα κατευθυνθεί βόρεια προς την καμένη περιοχή. Οι εργασίες των εργολαβιών θα συνεχιστούν και προβλέπεται να παρέμβουν σε επίμαχες θέσεις που εγκυμονούν κινδύνους στις Κοινότητες Παραπουγκίου, Δεσύλλα, Καρνασίου, Δασοχωρίου και Άνω Μέλπειας.

Επίσης, όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης, εδώ και ένα περίπου μήνα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων στις παρυφές και εντός της πόλης της Καλαμάτας, μέσω των αντιπλημμυρικών εργολαβιών.

«Έχει γίνει αρκετή δουλειά στην κατεύθυνση της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα. Αρκεί να επισημανθεί ότι βάσει πρόσφατων μελετών του υπουργείου τα αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται για την προστασία της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας και των ΔΕ Θουρίας και Αρφαρών ανέρχονται σε ύψος 79 εκ. ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Αναστασόπουλος.

Β.Β.