Αντώνιος Βλάχος, ο μοναδικός που συμβουλεύεται ο δήμαρχος Τριφυλίας

Αντώνιος Βλάχος, ο μοναδικός που συμβουλεύεται ο δήμαρχος Τριφυλίας

Με τους ίδιους έξι έμμισθους αντιδημάρχους παραμένει το σχήμα διοίκησης της Δημοτικής Αρχής Λεβεντάκη στο Δήμο Τριφυλίας έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2022, ύστερα από την 1614/2021 απόφαση του δημάρχου που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή με ΑΔΑ: Ψ1ΠΥΩΗΕ-ΧΒΕ.

Καμία αλλαγή, καμία έκπληξη! Για να καταλήξει να ορίσει τους ίδιους και με τις ίδιες αρμοδιότητες, ο κ. Λεβεντάκης φέρεται πως: είτε είναι ικανοποιημένος από τη συνεργασία με διαμοίρασμα έμμισθων θέσεων στην παράταξη με την οποία εξελέγη δημοτικός σύμβουλος ως επικεφαλής ο κ. Μπακούρος, από τις αποδόσεις και την αποτελεσματικότητα των συνολικά έξι έμμισθων αντιδημάρχων του, καθώς και της δημαρχοντίας του επί δύο χρόνια, είτε ίσως δεν υπάρχουν… «πρόθυμοι» μεταξύ των υπόλοιπων 20 δημοτικών συμβούλων από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου που θα αποδέχονταν συνεργασία με τον κ. Λεβεντάκη.

Στους 20 δημοτικούς συμβούλους δεν περιλαμβάνεται αυτονοήτως ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ και πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης «Καπετάν Τέλλος Άγρας» που προέρχεται από την παράταξη με την οποία εξελέγη δήμαρχος ο κ. Λεβεντάκης.

Από την απόφαση ορισμού αντιδημάρχων τεκμαίρεται πως ο κ. Λεβεντάκης έχει… απομείνει μόνο με τους έξι έμμισθους για τη διοίκηση του Δήμου Τριφυλίας: τους Σ. Μπακούρο και Μ. Παναγοπούλου (από την 7η σε εκλογική δύναμη παράταξη με την οποία εξελέγη δημοτικός σύμβουλος ως επικεφαλής ο κ. Μπακούρος) και τους Αντ. Βλάχο, Δημ. Στριμπάκο και Νικ. Φρούσο από την παράταξη με την οποία εξελέγη δήμαρχος ο κ. Λεβεντάκης, καθώς και το διαγραφέντα από την παράταξη Ανδρινόπουλου, ανεξάρτητο πλέον σύμβουλο Αλ. Κουτρουμπή, οι οποίοι ωστόσο συναπαρτίζουν και συναποτελούν μια ισχνή μειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Με τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του κ. Λεβεντάκη στους έξι αντιδημάρχους αποδεικνύεται και αναδεικνύεται ο σημαίνων ρόλος που διαδραματίζει στη διοίκηση του Δήμου Τριφυλίας ο Αντώνιος Βλάχος, 4ος κατά σειρά εκλογής από την παράταξη με την οποία εξελέγη δήμαρχος ο κ. Λεβεντάκης ως επικεφαλής, με 626 σταυρούς προτίμησης, και μοναδικός εκλεγείς της ως άνω παράταξης από τη Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας.

Αστυνομικός υπάλληλος, με θητεία σε νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην Αθήνα και την Αττική, στο Α.Τ. Φιλιατρών και το Α.Τ. Τριφυλίας, σε ΟΠΚΕ, Ομάδα Ασφαλείας κ.τ.λ. Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος δύο φορές κατά τις προηγούμενες εκλογές, του 2010 με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Κόλλια και του 2014 με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Κατσίβελα, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί, και εξελέγη το 2019.

Ο κ. Βλάχος ορίστηκε την Παρασκευή από τον κ. Λεβεντάκη ξανά αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας και Τμήματος Πολεοδομίας (Υπηρεσία Δόμησης), μεταβιβάζοντάς του την αρμοδιότητα εποπτείας και ευθύνης των αντίστοιχων οργανικών μονάδων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και του Τμήματος Πολεοδομίας (Υπηρεσία Δόμησης), της διαχείρισης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και των εν γένει θεμάτων που συνδέονται με χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων χρηματοδότησης, σε θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στους τομείς της αρμοδιότητάς του. Προεδρεύει ξανά της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας και ορίζεται εκ νέου μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Είναι αντιπρόεδρος στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας και μέλος στην Κοινωφελή Επιχείρηση Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.), το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης-Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας και τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Τριφυλίας.

Παράλληλα, όταν ο δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, ορίζεται να ασκεί τα καθήκοντά του!

Ο κ. Βλάχος φέρεται να είναι ο μοναδικός που συμβουλεύεται ο κ. Λεβεντάκης για όλα τα ζητήματα και η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία και με επιρροή για το τι τελικά γίνεται.

Του Ηλία Γιαννόπουλου