Απάντηση στους “Κατοίκους που αγαπούν την Άνω Βέργα”

Απάντηση στους “Κατοίκους  που αγαπούν την Άνω Βέργα”

Από την 1η προβολή της εκπομπής της ΕΡΤ 2 στις 8/4/2021 μέχρι την επαναλαμβανόμενη εκπομπή στις 5/9/2021 το μόνο που έχει αλλάξει και γράφτηκαν αυτά τα ανυπόστατα επικριτικά σχόλια είναι ότι δεν αναμείχθηκα στα παιχνίδια ή δεν έκανα τα θελήματα των «Κατοίκων που αγαπούν την Άνω Βέργα».

Στη φύση υπάρχουν όλα τα ζωάκια που αναφέρονται στη δημοσίευση, μόνο που τα φιδάκια με δύο πόδια όταν δεν τα “ταΐζεις” μάλλον δαγκώνουν πισώπλατα και πάντοτε κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους, γιατί έτσι έχουν μάθει όλα τα χρόνια και γιατί αυτές είναι οι αξίες τους, πάντα οι ευθύνες να αποδίδονται σε άλλους. Ας μας εξηγήσουν οι “Κάτοικοι που αγαπούν την Άνω Βέργα” (διερωτώμενος αν αυτοί ξεπερνούν τα δάκτυλα του ενός χεριού) ποια παράξενα προσχήματα επικαλούνται, αλλά και να αναφέρουν στους κατοίκους που γεννήθηκαν, ζουν, κατοικούν και αγαπούν τη Βέργα τα πραγματικά γεγονότα των έργων που είχε προγραμματίσει η προηγούμενη Δημοτική και Κοινοτική Αρχή και σταμάτησαν να εκτελούνται.

1. Η μελετητική ανεπάρκεια του δρόμου μάς οδήγησε σε αυτή την καθυστέρηση που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Τη λογική της προχειροδουλειάς πληρώνουμε σήμερα όλοι οι κάτοικοι.

2. Αυτοί που κόπτονται για την κατάσταση της εισόδου του χωριού και τα βοθρολύματα (πού άραγε είναι αυτά;), γιατί δεν είπαν τίποτα όταν η αρχική μελέτη της αποχέτευσης προέβλεπε την κατασκευή compact βιολογικού στην είσοδο του χωριού και σε απόσταση 100 μέτρων από τα πρώτα σπίτια και, μάλιστα, σε ιδιωτικές εκτάσεις; Εκτός αν είμαστε της λογικής μακριά από το σπίτι μας και όπου θέλει ας είναι.

3. Γιατί στην αρχική μελέτη της αποχέτευσης δεν έχει συμπεριληφθεί παραδόξως το κομμάτι του δρόμου που ευστόχως φαίνεται στις φωτογραφίες, ώστε στην κατασκευή του δικτύου να τοποθετηθεί και αγωγός ύδρευσης;

4. Γιατί δεν είπαν τίποτα, όταν δε συμπεριλήφθηκε στη μελέτη της αποχέτευσης του οικισμού και η κατασκευή υδρευτικού δικτύου;

5. Πού ήταν αυτοί οι κάτοικοι, όταν η Κοινότητα μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο έφτιαχνε εθελοντικές ομάδες πυροπροστασίας για την προστασία του φυσικού πλούτου του χωριού μας;

6. Τα προβλήματα που αναφέρονται δημιουργήθηκαν μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως προέδρου της Κοινότητας Βέργας;

Μην ανησυχείτε, «Φίλοι» μου «Κάτοικοι που αγαπούν την Άνω Βέργα», σε δύο χρόνια περίπου οι συμπολίτες μου Βεργιώτες θα κληθούν να κρίνουν το έργο της νυν Δημοτικής και Κοινοτικής Αρχής για την περιοχή της ΒΕΡΓΑΣ.

Υπόσχομαι την επόμενη φορά που θα προγραμματίσουμε προβολή για την Βέργα να τους ζητήσουμε να μιλήσουν, αν φυσικά μέχρι τότε έχουν εμφανιστεί από την ανωνυμία τους.

Γεώργιος Σπ. Κουρεντζής
Πρόεδρος Κοινότητας Βέργας