Διαδραστική ημερίδα για την ελαιοκομία στο Διαβολίτσι και το Αγριλόβουνο

Διαδραστική ημερίδα για την ελαιοκομία στο Διαβολίτσι και το Αγριλόβουνο

Ημερίδα Ελαιοκομίας διοργανώνουν το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η ΕΤΑΠ Αναπτυξιακή και ο Σύνδεσμος Ελαιοτριβέων Μεσσηνίας, με δύο θεματικές για παραγωγούς και επαγγελματίες στον κλάδο της ελαιοκομίας, την προσεχή Κυριακή, 3 Οκτωβρίου, στο Διαβολίτσι και το Αγριλόβουνο.

Η πρώτη θεματική που θα καλυφθεί στην ημερίδα αφορά στη «Διαχείριση και Αποκατάσταση Πυρόπληκτων Ελαιώνων» με ομιλητή τον Αντώνη Παρασκευόπουλο, διευθυντή ΔΑΟΚ Τριφυλίας. Το μάθημα και οι εφαρμογές των ορθών πρακτικών θα γίνουν στις 10.00 π.μ. στη Βόριτσα του δημοτικού διαμερίσματος  Διαβολιτσίου, του Δήμου Οιχαλίας, στον ελαιώνα του κ. Θύμιου Αλεξόπουλου, ο οποίος και θα πραγματοποιήσει τις πρακτικές που θα του υποδειχθούν.

Σημείο συνάντησης ορίζεται ο χώρος που οι γραμμές του τραίνου συναντούν τον επαρχιακό δρόμο Διαβολιτσίου – Άγιοι Θεόδωροι (800 μέτρα από το Διαβολίτσι).

Η δεύτερη θεματική που θα καλυφθεί στην ημερίδα αφορά στις «Ελληνικές Ποικιλίες Ελαιοδέντρων, Γονιδιακό Υλικό και Πρακτικές Εφαρμογής του σε Πυρόπληκτους Ελαιώνες – Ανάδειξη και Διαχείριση Υπεραιωνόβιων Ελαιόδεντρων» με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Κωστελένο, γεωπόνο, ερευνητή-συγγραφέα. Η παρουσίαση θα γίνει στο Αγριλόβουνο, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας Μεταμόρφωση του Σωτήρος (θα υπάρχει σημείο υποδοχής), στον επαρχιακό δρόμο Διαβολιτσίου – Αγριλόβουνο, στις 11.00 π.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

-ΕΤΑΠ Aναπτυξιακή – Τ.: 27210-24174 &  Ε.: kek@etappeloponnisos.gr

-Αλεξόπουλος Θύμιος – Τ.: 6942553154

-Κουτσούκος Νίκος – Τ.: 6932716818

-Ηλιάδης Ιωάννης – Τ.: 6978557447