Δήμος Πύλου-Νέστορος: Ονοματοδοσία πλατείας Βασιλιτσίου

Δήμος Πύλου-Νέστορος: Ονοματοδοσία πλατείας Βασιλιτσίου

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην Κοινότητα Βασιλιτσίου του Δήμου Πύλου-Νέστορος η τελετή ονοματοδοσίας της κεντρικής πλατείας του χωριού ως «Γεωργίου Αντωνίου Μπίζου-Δικηγόρου», ως ένδειξη τιμής προς το πρόσωπο και το έργο του σπουδαίου Έλληνα της Διασποράς που αγωνίστηκε εφ’ όρου ζωής για πανανθρώπινες αξίες και δικαιώματα, στο πλευρό του Νοτιοαφρικανού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα.

Κατά την εκδήλωση έγινε παρουσίαση της ζωής και του έργου του Μπίζου, από τον ειδικό σύμβουλο του Δήμου Κωνσταντίνου Ψυχάρη, ενώ στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν η πρέσβειρα της Νοτίου Αφρικής, Μπερύλ Σισούλου, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλιτσίου Νίκος-Στέλιος Τομαροπανάγος, καθώς και συγγενείς του αειμνήστου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή που τόσο ο υιός του δικηγόρου, Αλέξανδρος Μπίζος και η εγγονή του, Σοφία Μπίζου, όσο και η ίδια η πρέσβειρα μίλησαν για τα κοινά τους βιώματα με το τιμώμενο πρόσωπο, περιγράφοντάς τον ως ένα σεμνό άνθρωπο, ο οποίος παρά τις δυσκολίες της ζωής υπήρξε αγωνιστής κατά του απαρτχάιντ και της πάταξης του ρατσισμού. «Ευχαριστούμε το Βασιλίτσι και την Ελλάδα για τον άνθρωπο που μας χάρισαν» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρέσβειρα.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλακός με την επιγραφή ονομασίας της πλατείας, καθώς και η απονομή τιμητικών ενθυμημάτων του Δήμου στην πρέσβειρα και την οικογένεια Μπίζου.

Παρέστησαν, επίσης, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτης Μεσσηνίας πανοσιόλ. αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Βογιατζής, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.