Δήμος Τριφυλίας: Γιατί δεν κυκλοφορεί για εργασίες ο γεωργικός ελκυστήρας;

Δήμος Τριφυλίας: Γιατί δεν κυκλοφορεί για εργασίες ο γεωργικός ελκυστήρας;

«Πρώτη βόλτα με το γεωργικό ελκυστήρα ο Λεβεντάκης» ήταν ο τίτλος σχολίου – με φωτογραφία –στο φύλλο του «Θ» της 23ης Ιουλίου 2021, σελ. 2, στο οποίο αναφέραμε: «Τις προηγούμενες μέρες παραδόθηκαν στο Δήμο Τριφυλίας ο γεωργικός ελκυστήρας και ο καταστροφέας που προμηθεύτηκε στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού. Η προμηθεύτρια εταιρεία προσέφερε τιμή 110.980 ευρώ για το γεωργικό ελκυστήρα και 30.752 ευρώ για τον καταστροφέα. Χθες το μεσημέρι, λοιπόν, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης, ανέβηκε στο ογκώδες μηχάνημα μαζί με οδηγό-χειριστή και έκανε μια βόλτα για να δει τις λειτουργίες του…».

Την ίδια μέρα (23/7/ 2021) έγινε στο facebook δημοσίευση του κ. Λεβεντάκη, με 4 φωτογραφίες, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναγράφεται: «Την αγορά ενός νέου μηχανήματος (καταστροφέα) πραγματοποιήσαμε, το οποίο έχουμε ήδη παραλάβει και ανήκει, πλέον, στο δυναμικό του Δήμου μας. Σε λίγες μέρες, που θα έχουμε στα χέρια μας και τις πινακίδες κυκλοφορίας του, αυτό θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες μας, τις σχετικές με εργασίες αποψίλωσης (όπως, κόψιμο, αραίωση ή καθάρισμα της βλάστησης, μιας περιοχής) και να βοηθήσει, κατά πολύ, στο έργο των συνεργείων, του Δήμου μας…». Από τις 23 Ιουλίου 2021 έχουν περάσει δύο ολόκληροι μήνες! Το μηχάνημα δεν κυκλοφορεί για εργασίες. Αναρωτιούνται οι πολίτες: Έχουν στα χέρια τους, στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, τις πινακίδες του; Γιατί δύο μήνες μετά τη βόλτα του κ. Λεβεντάκη ο γεωργικός ελκυστήρας δεν κυκλοφορεί, αλλά είναι παρκαρισμένος;

Για να μην αναρωτιούνται οι πολίτες, καλό θα είναι να δοθούν στη δημοσιότητα τα σχετικά έγγραφα παράδοσης και παραλαβής! Όπως επίσης τα έγγραφα, με ημερομηνίες, σφραγίδες, υπογραφές που έχουν υποβληθεί για έκδοση άδειας κυκλοφορίας και χορήγηση πινακίδας! Και βεβαίως να δοθούν στη δημοσιότητα οι πινακίδες κυκλοφορίας του γεωργικού ελκυστήρα, εάν και εφόσον έχουν χορηγηθεί!

Του Ηλία Γιαννόπουλου