«Επανεκκίνηση Τουρισμού»: Μέσα στις επόμενες ημέρες οι πρώτες πληρωμές

«Επανεκκίνηση Τουρισμού»: Μέσα στις επόμενες ημέρες οι πρώτες πληρωμές

Η τελική αξιολόγηση και η έγκριση επιχειρήσεων στο πολυπόθητο πρόγραμμα «Επανεκκίνηση Τουρισμού» άρχισαν τις προηγούμενες μέρες. Μάλιστα, σχετική ανακοίνωση έχει κάνει και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ειδικότερα, ανέφερε: «Για 1η φορά οι πληρωμές ξεκινούν να καταβάλλονται προτού κλείσει η σχετική δράση, αφού θα ξεκινήσουν το επόμενο 10ημερο».

Το πρόγραμμα επιδότησης πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου άρχισε στις 10 Ιουνίου 2021 ενώ υπήρξε και τροποποίηση της σχετικής απόφασης στις 28 Ιουνίου.

Αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται ακόμα, αφού η περίοδος υποβολής λήγει στις 29 Σεπτεμβρίου  (ώρα 17.00).

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 350 εκατ. ευρώ για το σύνολο των Περιφερειών της χώρας, εκ των οποίων 300 προορίζονται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και 50 εκατ. ευρώ για μεγάλες επιχειρήσεις.

Η υλοποίηση του προγράμματος έχει καθυστερήσει αρκετά, καθώς οι επιχειρήσεις περίμεναν ότι θα αποτελούσε πράγματι οικονομική ενίσχυσή τους για την επανεκκίνηση μετά την καραντίνα, όμως ήδη έχουν περάσει οι πρώτοι μήνες από τότε που επαναλειτούργησαν και χρήματα ακόμα δεν έχουν πάρει.

Β.Β.