Εργασίες καθαρισμών – αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων από την Π.Ε. Μεσσηνίας

Εργασίες καθαρισμών –  αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων από την Π.Ε.  Μεσσηνίας

Συνεχίζονται οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις με τα συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, πρόσφατα ολοκληρώθηκαν εργασίες, κατά θέσεις, καθαρισμού του ρέματος Ρίζου στην Καλαμάτα, οι οποίες έγιναν χειρωνακτικά, αλλά και με τη χρήση μηχανικών μέσων.

Επίσης στην πυρόπληκτη περιοχή της Άνω Μεσσηνίας ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο ρέμα Βίας, ανάμεσα σε Διαβολίτσι και Άγιους Θεόδωρους, ενώ ο προγραμματισμός προβλέπει τις επόμενες ημέρες ανάλογες παρεμβάσεις και στο ρέμα Ξεριά Διαβολιτσίου.

Συνεχίζονται όμως και οι καθαρισμοί στο ρέμα Παναγιωτάκαινα, από το Κεντρικό προς το Μαντζάρι.

Παράλληλα, στην περιοχή της Άνω Μεσσηνίας δραστηριοποιούνται και οι αντιπλημμυρικές εργολαβίες της ΠΕ Μεσσηνίας, οι οποίες εργάζονται στην περιοχή του Παραπουγκίου και εκτός του καθαρισμού, απομακρύνουν και τα προϊόντα.

Κλιμάκιο ΙΓΜΕ στο Καρνάσι
Στο μεταξύ, κλιμάκιο επιστημόνων του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών) μετέβη χθες στην Κοινότητα Καρνασίου, κατόπιν πρόσκλησης του Δήμου Οιχαλίας, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση της περιοχής όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Στην αυτοψία που πραγματοποιήθηκε παρευρέθησαν μηχανικοί του Δήμου Οιχαλίας και της Περιφερειακής Ενότητας, η πρόεδρος της Κοινότητας Δήμητρα Ξηρόκωστα και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε όλη την επίμαχη περιοχή, ειδικότερα τις θέσεις με έντονες κλίσεις που υπάρχει πιθανότητα καταπτώσεων, ενώ έγινε αναλυτική συζήτηση για τους τρόπους προστασίας και αποτροπής πιθανών αρνητικών καταστάσεων.

Ο δε εκπρόσωπος του ΙΓΜΕ δεσμεύθηκε ότι πολύ σύντομα θα παραδώσει τεχνική έκθεση με συγκεκριμένες προτάσεις, αφού αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από την αυτοψία και τα στοιχεία της ευρύτερης περιοχής.