Εθελοντικός καθαρισμός της Ανατολικής παραλίας Καλαμάτας από τον ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ.

Εθελοντικός καθαρισμός της Ανατολικής παραλίας Καλαμάτας από τον ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ.

Σε εθελοντικό καθαρισμό παραλίας στο Δήμο Καλαμάτας, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου, θα προβούν η KARABINIS MEDICAL, o Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου (ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ.) και ο Δήμος Καλαμάτας, με αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον και την κοινωνία, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού της προγράμματος «Η Φροντίδα για το περιβάλλον είναι στο DNA μας».

Να σημειωθεί πως η συγκέντρωση θα γίνει στην περιοχή του Πανελληνίου στις 4.00 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας» αποτελεί μια πρωτοβουλία της εταιρείας και των συμπληρωμάτων διατροφής “Science of Nature – SON”. Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και στοχεύει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση.

Η υλοποίηση του παράκτιου καθαρισμού πραγματοποιείται με τη σημαντική υποστήριξη και σε συνεργασία της KARABINIS MEDICAL με το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου (ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ.) και το Δήμο Καλαμάτας.

Σε αυτό το σημαντικό εγχείρημα για την τοπική κοινωνία της Καλαμάτας στρατηγικοί συνεργάτες παραμένουν το Ελληνικό Φαρμακείο και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Η δε Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης συμβάλλει ενεργά, αναλαμβάνοντας την παραλαβή των απορριμμάτων από τις παραλίες που θα συλλεχθούν και αποστέλλοντάς τα προς ανακύκλωση.

Το Ελληνικό Φαρμακείο, επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος, συνεχίζει να στηρίζει την ανάδειξη της αξίας της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς ολοένα αυξάνει και ο αριθμός των φαρμακείων που τοποθετούν τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης powered by SON, δίνοντας στους καταναλωτές τη δυνατότητα να συμβάλλουν κι οι ίδιοι ενεργά στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος από το πλαστικό.

Μιλώντας σχετικά ο κ. Απόστολος Καραμπίνης, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της KARABINIS MEDICAL, δήλωσε: «Αναμφίβολα, η φροντίδα για το περιβάλλον είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την KARABINIS MEDICAL. Δε θα υπήρχε πιο ταιριαστό “όχημα” από τα συμπληρώματα διατροφής “Science Of Nature”, για να μεταδώσουμε την αγάπη μας για το περιβάλλον στην κοινωνία για την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων μας και τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε στο πλευρό μας τόσο το Ελληνικό Φαρμακείο όσο και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, για να κάνουμε πράξη το όραμά μας για ένα μέλλον απαλλαγμένο από πλαστικά, και όχι μόνο». Επιπλέον, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου (ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ.) και το Δήμο Καλαμάτας για την ενεργό συμμετοχή τους στον καθαρισμό της παραλίας της Καλαμάτας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που στο πλευρό μας έχουμε συμμάχους οι οποίοι ενστερνίζονται το όραμά μας για ένα πιο καθαρό και βιώσιμο πλανήτη».