Φωτισμός ανάδειξης στο κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας

Φωτισμός ανάδειξης στο  κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας

Το κτήριο που στεγάζεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, που πρόσφατα ανακαινίστηκε, είναι το πρώτο από τα κτήρια της πόλης που μελετήθηκε και έγινε εγκατάσταση φωτισμού ανάδειξής του, στο πλαίσιο της συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας και εταιρείας «ΠΡΩΤΕΥΣ ΑΤΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω εταιρεία, που υλοποίησε το έργο αναβάθμισης οδοφωτισμού στο Δήμο, είχε δεσμευτεί για την εκπόνηση 10 μελετών φωτισμού και την προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για τρία σημεία ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Προχθές έγινε η φωταγώγηση του κτηρίου που φιλοξενεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο, ενώ ακολουθούν το Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και το Κλειστό της Τέντας.

Μελέτες, σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, θα γίνουν επίσης για το Μέγαρο Χορού, το κτήριο που στεγάζονται τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Σχολείο Μπενάκη, το Βιοτεχνικό Πάρκο, το Κτήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού, βοηθητικά κτήρια και αποθήκες, το Δημοτικό Ωδείο, το Ζουμπούλειο και το Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας – Αρχοντικό Κυριακού.

Όσον αφορά στην κάλυψη του κόστους για τα κτήρια που η εγκατάσταση δεν καλύπτεται από τη δέσμευση που η εταιρεία έχει αναλάβει, θα αναζητηθεί είτε χρηματοδότηση από πρόγραμμα είτε θα γίνει από δημοτικούς πόρους.