Η τεράστια εμπειρία και η σωστή εκπαίδευση έσωσαν τη ζωή του Σταύρου Καστρινάκη

Η τεράστια εμπειρία και η σωστή εκπαίδευση έσωσαν τη ζωή του Σταύρου Καστρινάκη

Μια κατάδυση ρουτίνας κόντεψε να στοιχίσει τη ζωή στον πρωταθλητή, ρέκορντμαν και διοργανωτή αγώνων ελεύθερης κατάδυσης, Σταύρο Καστρινάκη, ο οποίος σύστησε και στην Καλαμάτα το ιδιαίτερο αυτό άθλημα μέσα από το Free Diving Club που λειτουργεί στη μαρίνα και τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που πραγματοποιούνται σε τακτική βάση στο Μεσσηνιακό Κόλπο.

Ο ίδιος μοιράστηκε μέσω facebook την τρομαχτική αυτή εμπειρία που συνέβη την περασμένη Παρασκευή, όταν εξαιτίας τεχνικού προβλήματος καθυστέρησε να ανέβει στην επιφάνεια.

Χάρις στην τεράστια εμπειρία 18 ετών που κουβαλάει και την πολύ καλά εκπαιδευμένη υποστηρικτική ομάδα ανασύρθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Μετά από μια μέρα στη ΜΕΘ εξακολουθεί να νοσηλεύεται για παρακολούθηση σε συμβατικό θάλαμο, όπου δέχθηκε χθες αμέτρητες ευχές για τη γιορτή του και την υγεία του, με τον ίδιο να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για το αίσιο τέλος της περιπέτειάς του και να τονίζει με κάθε τρόπο τη σημασία της σύνεσης και της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.