Καλαμάτα: Ολοκληρώνονται σήμερα οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Καλαμάτα: Ολοκληρώνονται σήμερα οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή  Εβδομάδα Κινητικότητας

Συνεχίζονται οι δράσεις στην Καλαμάτα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με συμμετοχή και από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Τα μικρά μας ΚΔΑΠάκια, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του Εργαστηρίου Φιλαναγνωσίας, κατασκεύασαν όμορφες και ξεχωριστές δημιουργίες και ενημερώθηκαν για τη χρησιμότητα και τα οφέλη του ποδηλάτου.

Επίσης, το περασμένο Σαββατοκύριακο το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πραγματοποίησε δράση στο χώρο του πατινάζ στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, όπου μέλη του Συστήματος, λυκόπουλα και πρόσκοποι, έμαθαν για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος και ενημερώθηκαν για το πώς πρέπει να κινούνται με ασφάλεια στο δρόμο.

Οι δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας ολοκληρώνονται με ποδηλατάδα που ως αφετηρία έχει την κεντρική πλατεία Καλαμάτας σήμερα στις 7.00 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι κεντρικό σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για το 2021 είναι «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς».